Alonso naar Renault F1

Gepubliceerd op 11 december 2007 door Niels Hendrix

Fernando Alonso zal in 2008 voor het Formule 1 team van Renault uitkomen. Na zijn breuk met McLaren lag het voor de hand dat hij op zijn oude nest terug zou keren. Sinds maandag 10 december is dit dan eindelijk officieel.

De Spanjaard, die in 2005 en 2006 wereldkampioen werd met Renault, krijgt Nelson Piquet Junior naast zich als teamgenoot. De Fransman Romain Grosjean, dit jaar kampioen in de F3 Euroseries, heeft de rol van reserverijder toebedeeld gekregen.
Daarmee is er voor zowel Giancarlo Fisichella als Heikki Kovalainen een einde gekomen aan hun carrière bij Renault. Of zij nog bij een ander team onderdak weten te vinden, is op dit moment nog onduidelijk.

Vanzelfsprekend werden er weer lovende woorden over de nieuwe rijdersbezetting gesproken. Teambaas Flavio Briatore roemt zijn spectaculaire coureursduo. Ook hoofdsponsor ING verwelkomt Alonso. Naast zijn inbreng dankzij zijn ervaring en talent, is ING blij dat ze de voormalig wereldkampioen bij sponsoractiviteiten in kunnen gaan zetten.

Niels Hendrix