scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Prodrive Formule 1 niet aan de start in 2008

Gepubliceerd op 23 november 2007 door Niels Hendrix

Prodrive, het Formule 1 team van Dave Richards, ziet af van deelname aan het kampioenschap van 2008. Het voortdurende gesteggel en de onduidelijkheid omtrent klantenchassis en het uitblijven van een nieuw Concorde Agreement zijn daar debet aan.

Het was de bedoeling dat het team in 2008 met een klanten auto van McLaren-Mercedes aan de start zou staan maar die plannen werden in de ijskast gezet toen Williams dreigde met gerechtelijke stappen. Een nieuw Concorde Agreement had duidelijkheid kunnen verschaffen over het gebruik van klanten auto's maar daar kan Prodrive niet meer op wachten.
Het is te kort dag geworden voor het Britse team, dat nooit de intentie heeft gehad om een eigen auto te gaan bouwen. Prodrive hoopt in 2009 wel deel te kunnen nemen.

Niet alleen voor Dave Richards maar ook voor Max Mosley zal dat een domper zijn. Anderhalf jaar geleden besloot Mosley uit 22 gegadigden Prodrive als twaalfde Formule 1 team toe te laten. Meer teams worden onder de huidige reglementen niet geaccepteerd. Alle tamtam ten spijt zal die uitbreiding er in 2008 nog niet van komen.

Niels Hendrix