scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max Nederlands kampioen!

Gepubliceerd op 18 november 2007 door Niels Hendrix

Op zondag 18 november is Max Verstappen op de kartbaan in Amsterdam Nederlands kampioen in de Rotax Mini Max klasse geworden! Het Amsterdamse circuit was voor de allerlaatste keer het strijdtoneel van Nederlands' autosport talenten. De kartbaan is namelijk na deze dag definitief gesloten.
De organisatie van het KNAF (Knac Nationale Autosport Federatie) kampioenschap nam enkele weken geleden de beslissing om dit extra evenement in Amsterdam te organiseren om zo het KNAF kampioenschap tot het Nederlands kampioenschap te kunnen opwaarderen. Max liet deze kans niet onbenut en waardeerde zijn KNAF titel tot de NK titel op.

Net als op 21 oktober jl. was Max ook dit keer weer onverslaanbaar in onze hoofdstad. De pole positie in de eerste race werd verzilverd en ook de tweede race werd van begin tot eind geleid door Max. Beter had het niet kunnen gaan. Na Belgisch kampioen mag Max zich nu dus ook Nederlands kampioen noemen. Grandioos!
Een speciale voorbereiding heeft Jos niet getroffen voor de races: "Je gaat uit van de vorige keer maar er zijn altijd dingen die je zult moeten veranderen om echt hard te gaan. Het was ijskoud vandaag dus het was best moeilijk om een goede afstelling te vinden. Gelukkig hebben we daar met de training al aan kunnen werken. Het ging verrassend goed vandaag, beter en vooral makkelijker dan de vorige keer."


IJskoud de snelste

"In de races startte Max van kop en reed hij zo weg," vervolgt Jos. "In de eerste paar rondes slaat hij het gat en daarna rijdt hij één à twee tienden harder dan de rest. Het zag er weer heel goed uit. Max heeft het waanzinnig goed gedaan."
Met deze races komt er een einde aan de kartbaan in Amsterdam. Maandag beginnen de opruimwerkzaamheden. Jos had het graag anders gezien: "Het is jammer. Zeker in zo'n regio waar in het verleden toch een aantal goede coureurs naar boven zijn gekomen. Nu dat wegvalt, is dat zonde voor de kartsport. Hopelijk komt er iets anders voor in de plaats om de jeugd de kans te geven te blijven oefenen."

Hoe staat het eigenlijk met Jos zijn toekomst? Is hij ook nog druk aan het oefenen?
"In de nabije toekomst, over twee weken, wordt ik aan mijn nek geopereerd. Ik heb namelijk een dubbele nekhernia en daar laat ik in Duitsland, in een gespecialiseerde kliniek, iets aan doen. Bij mij betekent het dat die beknelling van de zenuwbaan doorwerkt naar mijn nekspieren en voor een stijve nek zorgt." De vraag rijst of de oorzaak is terug te voeren op de megacrash die Jos op Spa-Francorchamps in 1996 meemaakte. "Ik denk niet dat het alleen van die crash gekomen is. Het is waarschijnlijk een optelsom van meerdere ongelukken door de jaren heen. Daar zal ik het wel aan over gehouden hebben."
En iets verder in de toekomst, hoe ziet dat eruit? "We zijn druk bezig met Champ Car en daarnaast kijken we ook naar Le Mans," vertelt Jos. "Dat ik me nu aan mijn nek laat helpen heeft daar dan ook mee te maken. Ik wil topfit aan de start kunnen staan en ben elke dag aan het sporten. Ik zorg dat ik er klaar voor ben."

Niels Hendrix