scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

McLaren verliest beroep

Gepubliceerd op 17 november 2007 door Niels Hendrix

Het International Court of Appeal van de FIA heeft het protest van McLaren tegen de uitslag van de GP van Brazilië afgewezen. De auto's van BMW en Williams zijn legaal verklaard en daarmee blijft Kimi Raikkonen de wereldkampioen van 2007.

Na het vallen van de vlag op het circuit van Interlagos bleek dat het gemeten temperatuurverschil tussen de benzine en de omgeving bij BMW en Williams kleiner was dan toegestaan. Er ontstond twijfel over de manier van meten en over de gebruikte leverancier van de temperatuurdata. De race stewards besloten daarom destijds geen straf uit te delen.
Tegen die beslissing ging McLaren in beroep maar de FIA heeft geen gegrond bewijs gevonden om alsnog straffen op te leggen.

Bij Ferrari zullen ze met dichtgeknepen billen de uitkomst van het hoger beroep afgewacht hebben. Want mochten BMW en Williams hun punten verloren hebben en Lewis Hamilton opschoven zijn naar de vierde plek, dan zou de Brit alsnog wereldkampioen zijn geworden. Zo ver heeft de FIA het -tot grote tevredenheid van Ferrari- wijselijk niet laten komen.

Niels Hendrix