scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Renault op het matje bij FIA

Gepubliceerd op 08 november 2007 door Niels Hendrix

Het blijft rommelen binnen de wereld die Formule 1 heet. Nadat McLaren eerder dit jaar werd veroordeeld voor spionage, wordt er nu met de beschuldigende vinger naar het team van Renault gewezen.
De FIA heeft het Franse team opgeroepen zich volgende maand te komen verantwoorden voor het in bezit hebben van vertrouwelijke documenten van McLaren. Op 6 december moet Renault in Monaco aan de World Motor Sport Council (WMSC) tekst en uitleg geven.

Het Renault F1 team wordt ervan beschuldigd tussen september 2006 en oktober 2007 documentatie en vertrouwelijke informatie van Mercedes in bezit te hebben gehad. Dat is in strijd met het sportieve reglement. Het gaat o.a. om ontwerpen van de versnellingsbak, oliekoeler, hydraulica, brandstofsysteem en wielophanging van de 2006 en 2007 auto's.
Renault heeft verklaard zijn volledige medewerking te verlenen aan het onderzoek van de FIA en belooft volledige transparantie.

Mocht Renault schuldig worden bevonden aan spionage dan is een vergelijkbare straf als die McLaren heeft gekregen voor de hand liggend. Het Britse team kreeg in de spionagezaak, die als "Stepneygate" de boeken in is gegaan, een boete van 100 miljoen dollar. Daarnaast werd het team van McLaren uit het constructeurskampioenschap geschrapt en wordt de 2008 auto van McLaren uitvoerig gecontroleerd door de FIA op Ferrari onderdelen.

Niels Hendrix