scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Williams F1 bevestigt Nakajima

Gepubliceerd op 07 november 2007 door Niels Hendrix

Het Williams F1 team heeft Kazuki Nakajima als racecoureur voor 2008 bevestigd. De Japanner is daarmee te teamgenoot van Nico Rosberg geworden.
De 22-jarige Nakajima trad in 2007 al op als test- en reserverijder voor Williams. Tijdens de laatste race van het seizoen maakte hij zijn Formule 1 debuut, toen hij Alexander Wurz verving.

Teameigenaar Frank Williams maakt nu gebruik van de diensten van twee zonen van voormalig F1-coureurs. Keke Rosberg werd in 1982 wereldkampioen in een Williams en reed bijna de helft van zijn 128 Grand Prix' in een door Williams gebouwde auto.
De vader van Kazuki, Saturo Nakajima, zal minder bekend zijn bij het grote publiek. Hij reed van 1987 tot en met 1991 voor de teams van Lotus en Tyrrell en scoorde in totaal zestien punten in 80 GP's.

Kazuki Nakajima, de rookie van het jaar in de GP2 en onderdeel van het Toyota Young Drivers Programme, is verheugd met zijn promotie: "Dit is voor mij de bekroning van een geweldig seizoen. Het was een fantastische ervaring om afgelopen maart als F1-coureur op Albert Park de pitbox uit te kunnen rijden. De bevestiging als racecoureur voor Williams, is een droom die uitkomt."

Niels Hendrix