scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Alonso verlaat per direct McLaren-Mercedes

Gepubliceerd op 02 november 2007 door Niels Hendrix

Het mag geen verrassing heten dat Fernando Alonso en McLaren uit elkaar gaan. De tweevoudig wereldkampioen had tot en met 2009 een contract bij McLaren maar is nu vrij om naar een andere werkgever te gaan. Dit nieuws werd vandaag door de Britse renstal naar buiten gebracht na uitvoerige gesprekken tussen de twee partijen.

De 25-jarige Spanjaard kon afgelopen jaar niet overweg met zijn teamgenoot Lewis Hamilton. Incidenten vonden niet alleen op maar ook naast de baan plaats. Daarnaast lag Alonso regelmatig in de clinch met Ron Dennis, de teambaas van McLaren.
In een reactie op het vertrek, meldt Alonso: "Vanaf jongs af aan heb ik altijd voor McLaren willen rijden, maar soms loopt het leven anders dan je verwacht. Ik geloof nog steeds dat McLaren een geweldig team is, ook al hadden we gedurende het seizoen de nodige ups en downs die de uitdaging voor ons extra moeilijk hebben gemaakt. Het was een publiek geheim dat ik mij nooit echt thuis heb gevoeld bij het team."


Ron Dennis en Fernando Alonso gaan ieder hun eigen weg

"Ik weet dat er verhalen de ronde deden over oneerlijke behandeling tussen de coureurs", vervolgt Alonso. "Mensen roepen in het heetst van de strijd nu eenmaal vanalles. Maar uiteindelijk heb ik altijd gelijke kansen op de overwinning gehad. Dankzij de beslissing die we vandaag hebben genomen, kunnen beide partijen zich weer richten op 2008. Ik wens het team en alle partners met wie ik dit jaar nauw heb samengewerkt, het beste voor de toekomst."

Naar verluid heeft Alonso geen afkoopsom hoeven te betalen aan McLaren. Wie de nieuwe teamgenoot van Hamilton zal gaan worden is onbekend. Net als het nog onduidelijk is wat Alonso in 2008 zal gaan doen.

Niels Hendrix