Alonso 007

Gepubliceerd op 07 september 2007 door Jo Vleugels

Het spionageverhaal in de Formule 1 wordt steeds spannender. De FIA gaat niet alleen een nieuwe zitting oproepen, maar doet dat helemaal officieel via de World Council raad. Dit zal niet op 13 september a.s. gebeuren, maar pas later. Er is nieuw bewijsmateriaal gevonden dat McLaren meer zou belasten.

De geruchtenstroom is in de paddock pas goed op gang gekomen nu niet de minste ervan beschuldigd worden in de spionage verwikkeld te zijn: Fernando Alonso en zijn landgenoot en testrijder Pedro de la Rosa zouden al voor het seizoen bekend zijn met de Ferrari documenten. De FIA heeft dan ook alle drie de McLaren coureurs opgeroepen om te ondervragen. Daarbij heeft de FIA alle drie de coureurs beloofd dat ze geen straf krijgen als ze hun volle medewerking geven.

Het Duitse blad 'Auto, Motor und Sport' verklaarde dat Alonso schriftelijk had toegegeven dat collega Pedro de la Rosa e-mails met data van Ferrari had. Deze had hij van de inmiddels ontslagen Mike Coughlan gekregen.

De FIA heeft hiermee een belangrijke zet gedaan. Immers als Alonso geen straf kan krijgen, hangt het helemaal van de coureur af of McLaren schuldig wordt bevonden of niet.

Jo Vleugels