scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Aan het eind van de dag heeft het Stewart-team de...

Gepubliceerd op 03 juli 1998 door Jo Vleugels

Aan het eind van de dag heeft het Stewart-team de derde en laatste dag van een produktieve testsessie afgesloten op het circuit van Silverstone. Samen met alle andere teams was Stewart daar aan het testen als voorbereiding op de Grand Prix van Groot Britannië op 12 juli. De testsessie van Jos vandaag was vooral erg nuttig. Er zijn een aantal 'grote' aanpassingen aan de auto geprobeerd om te kijken wat het effect daarvan is. Zo is er bijvoorbeeld een ander differentieel uitgeprobeerd. Jos heeft in verhouding niet zoveel rondjes kunnen rijden, zo'n 40, doordat men steeds relatief lang bezig was met aanpassingen maken aan de auto.

Aan het eind van de dag had Jos een beste tijd neergezet van 1:27.43, teammaat Rubens Barrichello kwam tot 1:26.66, met een licht verbeterde versie van de Ford Zetec-R motor. Jos was op zich niet zo tevreden met zijn tijd en had het idee dat hij nog niet de ideale set-up voor de auto had gevonden. Hij was wel tevreden met het feit dat er veel verschillende dingen met de auto zijn geprobeerd waar het team nuttige informatie uit kan halen.

De auto heeft nog steeds last van onderstuur, maar het team gaat nu hard aan de slag om een aantal noodzakelijke aanpassingen aan de auto te maken. Op basis van de computer-resultaten gaat men in ieder geval de beste set-up bepalen voor de komende Grand Prix. Jos verwacht voor de komende Grand Prix nog geen wonderen en denkt dat het niet al te makkelijk zal zijn.

Michael Schumacher was uiteindelijk de snelste man op Silverstone vrijdag met een tijd van 1:24.78, waar hij overigens wel 90 rondjes voor nodig had. Ralf Schumacher was tweede met 1:24.83 en David Coulthard was derde met 1:25.22. Giancarlo Fisichella, Alexander Wurz en Mika Hakkinen maakten de top 6 compleet.