"De contacten die er vorig jaar waren zijn er natuurlijk nog steeds," vervolgt Huub. "> Huub steekt zijn licht op bij Champ Car in Assen - Verstappen.nl

Huub steekt zijn licht op bij Champ Car in Assen

Gepubliceerd op 01 september 2007 door Niels Hendrix

Vrijdagmiddag liepen we op het TT Circuit van Assen Huub Rothengatter tegen het lijf. Niet geheel ontoevallig natuurlijk. We vroegen naar de reden van zijn aanwezigheid. "Ik ben hier in Assen om mijn licht op te steken," steekt Huub van wal. "Zoals iedereen weet zijn we aan het begin van het jaar druk bezig geweest om Jos in de Champ Car te krijgen. Dat is toen helaas niet gelukt. Nu de Champ Car in Nederland rijdt, laat ik de kans zeker niet lopen om te kijken wat er zich nog allemaal afspeelt. Ik ga dit weekend contacten leggen en met mensen praten om te kijken wat er mogelijk is voor volgend seizoen."

"De contacten die er vorig jaar waren zijn er natuurlijk nog steeds," vervolgt Huub. "Dat was natuurlijk veel telefonisch en via de e-mail dus het is prettig om die mensen nu persoonlijk een handje te kunnen geven en oog in oog te kunnen staan."

Vorig jaar werden de onderhandelingen door Jos afgebroken omdat het te lang duurde voordat hij duidelijkheid kreeg. Gaat het dit jaar wel lukken? "De tijd zal het uitwijzen. Als wij goed voorbereid aan het seizoen kunnen beginnen, is Jos zeker geïnteresseerd om in de Champ Car te rijden. Dat hebben we nadrukkelijk met elkaar doorgesproken. We zijn er nu in ieder geval op tijd bij. Maar wat de toekomst gaat brengen, dat kan ik nu nog niet zeggen."

Hoe bevalt het je hier op Assen? "Na wat ik er nu van gezien heb, kan ik al zeggen dat Bart Rietberger en Lee van Dam een fantastische job gedaan hebben met het naar Europa halen van de Champ Car. Laten we hopen dat het dit weekend een groot spektakel gaat worden. Het is in ieder geval prima georganiseerd."
Of Jos zich thuis zou voelen in de Champ Car wereld? "Ik denk zeker dat Champ Car een klasse is die Jos op het lijf geschreven is. In de onverwachte situaties die zich af en toe voordoen in Champ Car races, kan Jos prima zijn rol vervullen. En laten we eerlijk zijn, Jos staat natuurlijk altijd garant voor spektakel."
Spektakel was er zeker. Op vrijdag reden de Champ Car auto's, zonder traction control, door de regen. "Daar komt absoluut een stukje acrobatiek, lees talent, om de hoek kijken om met een stukje wagenbeheersing het maximale eruit te halen om als het ware op een heel dun draadje te lopen. En dat is Jos zeker op zijn lijf geschreven!"

Niels Hendrix