scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Op de tweede dag van de driedaagse testsessie van het...

Gepubliceerd op 02 juli 1998 door John ter Meer

Op de tweede dag van de driedaagse testsessie van het Stewart team op het circuit van Silverstone in Engeland is Jos vandaag voor het eerst in actie gekomen. Gisteren was zijn auto nog niet klaar doordat het team erg druk bezig was geweest met de opening van de nieuwe Stewart fabriek op 30 juni jongstleden. Jos was behoorlijk tevreden met de gang van zaken tijdens de testsessie vandaag. Zowel Jos als Rubens Barrichello hebben gereden. Jos zette uiteindelijk een snelste tijd neer van 1:27.75 en Rubens een beste tijd van 1:28.91. Aangetekend moet worden dat Jos de tijd neerzette met weinig benzine aan boord terwijl Rubens met veel benzine heeft gereden.

In totaal heeft Jos vandaag ongeveer 50 rondjes gereden waarbij met name aan de set-up van de auto is gewerkt voor de komende Grand Prix van Groot-Britannië op 12 juli. Er moet nog wel het een en ander gedaan worden aan het onderstuur waar de auto nog steeds last van heeft. Samen met zijn engineer Malcolm Tierny, ontwerper Alan Jenkins en de andere engineers wordt echter met man en macht gewerkt aan het verbeteren van de auto. Gelukkig kan Jos goed aangeven waar volgens hem de problemen zitten en men is onder andere bezig met het ontwikkelen van een nieuwe wielophanging. Morgen is de derde en laatste dag van de testsessie.

Tijdens het testen gisteren op Silverstone zette Mika Hakkinen de snelste tijd neer met 1:26.12, Coulthard was tweede met 1:26.78 en Fisichella derde met 1:27.36. Barrichello zette gisteren na 22 rondjes rijden de 15e tijd neer met 1:29.18. Alle teams zijn op dit moment aan het testen op Silverstone.