We belden even met Jos, die op weg was naar Napoli (Italië) en vroegen hem hoe het in Genk gegaan was. "Het was weer een goed weekend; "> Max wint op Genk en is ongeslagen kampioen! - Verstappen.nl

Max wint op Genk en is ongeslagen kampioen!

Gepubliceerd op 21 augustus 2007 door Niels Hendrix

Op zondag 19 augustus werd op het kartcircuit van Genk het seizoen van de Belgian Rotax Max Challenge afgesloten. Max Verstappen wist ook alle drie de heats in deze laatste wedstrijd op zijn naam te schrijven en gaat daarmee als ongeslagen kampioen van 2007 in de Mini-Max klasse de boeken in. Een perfect resultaat voor de 9-jarige knul.
Zelf blijft Max er nuchter onder: "Ik heb een goede monteur (Jos) en de kart is goed. En ik ook. In de karts waarin we rijden zit geen verschil, behalve in de afstelling ervan." Goed voorbeeld doet goed volgen. "Ik leer heel veel van Jos," legt Max uit.

We belden even met Jos, die op weg was naar Napoli (Italië) en vroegen hem hoe het in Genk gegaan was. "Het was weer een goed weekend; Max heeft weer alles gewonnen. Max heeft de afgelopen drie jaar alle wedstrijden gewonnen. Het wordt dus tijd dat we wat meer concurrentie gaan krijgen maar dat hebben we zelf niet in de hand. De anderen moeten maar wat meer gas geven!"
Is er dan niet meer tegenstand te vinden? "Max heeft dit jaar al met dispensatie gereden en er is geen andere klasse waarin hij op dit moment terecht kan, " vertelt Jos. "Max is gewoon te jong. Hij zal dus nog twee jaar in deze klasse moeten rijden."


Max heeft startnummer 1 dubbel en dwars verdiend

"We zijn nu onderweg naar Napoli," vervolgt Jos. "Daar is in het eerste weekend van september het Europees Kampioenschap in de KF3 klasse. Alle jongens die daaraan meedoen zijn daar aan het trainen. Wij gaan daar samen met Jorrit Pex meetrainen om te kijken hoe snel we zijn en waar we staan. Dat is voor hen weer een hele goede leerschool. Max rijdt dan in een KF3 kart. Dat is een kart waarin hij over drie jaar zou moeten gaan rijden. In de Rotax Max in België hebben we weinig tegenstand en die proberen we op deze manier op te zoeken."

Niels Hendrix