Christijan Albers mocht na het startsein door premier Balkenende als eerste door de straten van Rotterdam scheuren. De voormalig Spyker F1 coureur vond dat hij erbij moest zijn om zo iets terug te doen voor zijn sponsoren en fans. Albers spaarde de Spyker niet. "Op een gegeven moment kon ik gewoon niet verder, het profiel op mijn banden was helemaal weg," "> Het regent rubber bij Bavaria City Racing - Verstappen.nl

Het regent rubber bij Bavaria City Racing

Gepubliceerd op 19 augustus 2007 door Niels Hendrix

Vorig jaar kwam het regenwater met bakken uit de hemel. Tijdens de derde editie van Bavaria City Racing werden de toeschouwers getrakteerd op een douche van rubber. Voor een deel van het massaal aanwezige publiek -geschat bezoekersaantal: 500.000- ging dit zelfs letterlijk op. Het kan niet anders dan dat bij de autosport fans op de eerste rijen, op slechts enkele meters van de vangrail, af en toe de resten rubber om de oren zijn gevlogen. Wat dat betreft verwoordde Heikki Kovalainen het perfect: "Bavaria City Racing biedt de mensen de kans om Formule 1 te zien, te horen en te voelen!"

Christijan Albers mocht na het startsein door premier Balkenende als eerste door de straten van Rotterdam scheuren. De voormalig Spyker F1 coureur vond dat hij erbij moest zijn om zo iets terug te doen voor zijn sponsoren en fans. Albers spaarde de Spyker niet. "Op een gegeven moment kon ik gewoon niet verder, het profiel op mijn banden was helemaal weg," was zijn commentaar na afloop van zijn run. Toen Adrian Sutil enkele uren later in dezelfde auto plaats nam, moest hij noodgedwongen zijn demonstratie voortijdig afbreken omdat er, tot grote hilariteit van de toeschouwers, een brandje bij zijn uitlaat was uitgebroken. Hopelijk weet Spyker volgende week met hun B-specificatie auto de GP van Turkije wel uit te rijden...

De Renault R26 werd bestuurd door Nelson Piquet Jr. en Heikki Kovalainen. De eerstgenoemde reed ongetwijfeld de snelste tijd, de Fin zorgde voor een mooie show met veel burn-outs en donuts. Ook Tom Coronel (WTCC) en Jeroen Bleekemolen (A1GP) boden het nodige spektakel. Toch was het Robert Doornbos die de show stal in zijn eigen geboorteplaats.
Glijdend van donut naar donut, schampte hij hier en daar met zijn Champ Car de vangrail. Midden op de Willemsbrug kwam het tot een halt, waar hij na zijn handschoenen in het publiek te hebben gegooid, zijn eigen feestje met de fans vierde. Het publiek genoot er zichtbaar van.

Na afloop van Bavaria City Racing bleven slechts vele groene flesjes en talloze rubbersporen achter. De stille getuigen van het grootste en meest spectaculaire gratis toegankelijke autosport evenement in Nederland.


Christijan Albers en Robert Doornbos met daarachter Adrian Sutil


Nelson Piquet Jr. benut elke meter asfalt


Plaatselijk een mistbui...


Tom Coronel geeft zijn Seat de sporen


Piquet Jr. zwaait terug naar het publiek


Christijan Albers bij de Willemsbrug

Niels Hendrix