Er is nog meer succes voor Pex Racing, het team waar Jos zijn bijdrage aan levert. Ook teamgenoot Jorrit Pex prolongeerde zijn titel. "> Max prolongeert karttitel! - news.verstappen.com
scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max prolongeert karttitel!

Gepubliceerd op 05 juli 2007 door Niels Hendrix

Het mag geen verrassing heten dat Max Verstappen kampioen is geworden in de Belgian Rotax Max Challange in de Mini-Max klasse. De overmacht waarmee dat gepaard gegaan is, mag daarentegen wel opmerkelijk genoemd worden.
Vijf van de zes wedstrijden (van ieder drie heats) zijn verreden, de laatste afgelopen weekend in het Duitse Kerpen. Max won alle 15 heats. De laatste wedstrijd in Genk (19 augustus) kan daardoor geen verandering meer brengen in de stand: Max is kampioen!

In een klasse waar het materiaal van de rijders nagenoeg gelijk is, komt het hoofdzakelijk op stuurmanskunst aan. En dat zit, aldus Jos, wel goed bij Max: "Het ging weer waanzinnig goed. Ik ben vooral blij over de manier waarop hij rijdt. Als je Max op het kartcircuit in Kerpen door de chicane zag gaan en hoe laat hij remde, dat klopte gewoon van A tot Z. Wat ik als heel positief ervaar, is dat Max nu op verschillende circuits hard gaat, niet alleen op Genk."
Er is nog meer succes voor Pex Racing, het team waar Jos zijn bijdrage aan levert. Ook teamgenoot Jorrit Pex prolongeerde zijn titel. Jorrit komt uit in de Max Junior klasse, een leeftijdscategorie hoger dan de Mini-Max. Ondanks dat ook daar nog één wedstrijd te rijden is, kan de concurrentie het 14-jarige talent niet meer inhalen.


Pas 10 jaar maar nu al bloedsnel

Uiteraard zijn felicitaties aan Max en Jorrit hier op zijn plaats. Maar ook alle direct betrokken van het kampioensteam mogen trots zijn op de behaalde prestaties. Van harte!

Niels Hendrix