scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Vudel Vol Gas 2007

Gepubliceerd op 01 juli 2007 door Niels Hendrix

De organisatie van Vudel Vol Gas 2007 kan terugkijken op een geslaagd weekend. De bezoeker van deze derde editie kwam oren en ogen te kort op het 85.000 vierkante meter grote terrein. Het groots opgezette autosport evenement kent op zondag zijn hoogtepunt wanneer er naast de motor- en autocross en super motards een heel scala aan raceauto's te bewonderen is.
De weergoden waren de autosport fanaten op het industrieterrein in Veghel goed gezind. Ze lieten de voorspelde regenbuien achterwege en trakteerden in plaats daarvan op een felle zon. Gelukkig bood de in ruime mate aanwezige catering de broodnodige verkoeling.

Op het geasfalteerde terrein werden van tien uur 's ochtends tot vier uur 's middags aan een stuk door demonstraties gegeven. Elk kwartier iets nieuws op de baan, dat kan niemand verveeld hebben. Van karting tot Formule 1, een boordevol programma. Niet alleen op het circuit maar ook in de paddock kreeg iedereen de kans om alle auto's en coureurs van dichtbij mee te maken.
Rintje Ritsma was er met zijn BMW 130i, Carlo van Dam en Récardo Bruins met hun Formule 3 auto. Van de BRL V6's tot de Marcos LM 600 van Cor Euser, er was werkelijk voor ieder wat wils. De Formule 1 bolides konden echter op veruit de meeste o's en a's vanuit het publiek rekenen.


Carlo van Dam gaat momenteel aan de leiding in het Duits F3 kampioenschap


Deze blonde dame had haar Formule Ford auto ingeruild voor een Maserati 250F

Shirley van der Lof, kleindochter van oud F1 coureur Dries van der Lof, deed de historie herleven met een Maserati 250F. De auto uit 1956 waarin Sir Stirling Moss nog twee overwinningen boekte, werd vakkundig rondgestuurd op het smalle circuit. De Dallara BMS-192 (met een Ferrari V12 motor) en de Tyrrell (Ford V10) uit 1997 kregen flink de sporen van Frits van Eerd. Oordopjes waren opeens geen overbodige luxe.
De meest in het oog springende naam was ongetwijfeld die van Luyendyk. De tweevoudig Indy 500 winnaar gaf samen met zijn zoon een spectaculaire demo weg. Arie Luyendyk senior had het stuur van een Fittipaldi F8C (uit 1981) in handen, Arie Luyendyk junior had plaats genomen in de cockpit van de A1 Grand Prix auto van Team Nederland. Zo vader, zo zoon. Het Brabantse asfalt werd dus her en der van een vierdubbele rij zwarte strepen voorzien!


Frits van Eerd in de Tyrrell 025, eenzelfde auto waar Jos Verstappen in gereden heeft


De Luyendyks in actie!

Niels Hendrix