24 uur van Le Mans

Gepubliceerd op 18 juni 2007 door Jo Vleugels

Afgelopen weekend werd weer de oudste nog bestaande autorace in Europa verreden: de 24 uur van Le Mans. Al sinds 1923 wordt er op het dik 13 km lange circuit jaarlijks gevochten voor podiumplaatsen. Met 250.000 bezoekers is het tevens het grootste sportevenement van Europa.
Voor het vierde op elkaar volgend jaar was het ook in 2007 weer Audi die op het hoogste schavot van het podium mocht plaatsnemen met de rijders Frank Biela, Marco Werner en Emanuelle Pirro. De overwinning van Audi hing dit jaar echter aan een zijden draadje omdat twee van de drie deelnemende Audi's uitvielen.

De Nederlanders konden dit jaar niet veel potten breken. In de hoogste klasse nam Racing for Holland deel met de Dome-Judd. Als gevolg van een tweetal crashes was een 25e plaats algemeen het hoogst haalbare. Debutant Jos Menten uit Haelen deed het in een Aston Martin een stuk beter en wist zijn debuut af te sluiten met een 17e plaats algemeen. Als hoogst geklasseerde Nederlander eindigde routinier Peter Kox die met de Aston Martin DBR9 een 10e plaats algemeen wist te veroveren.

Jo Vleugels