Als reserverijder is Timo Glock in Indianapolis aanwezig, de tweede testrijder van het BMW Sauber team.

"> F1: Vettel vervangt Kubica - Verstappen.nl

F1: Vettel vervangt Kubica

Gepubliceerd op 15 juni 2007 door Jo Vleugels

Robert Kubica heeft van de FIA medische delegatie en van de plaatselijke medisch directeur geen toestemming gekregen om na zijn flinke crash in Canada in Indianapolis te starten.
Als vervanger heeft het BMW Sauber F1 team de pas 19-jarige Sebastian Vettel aangewezen. "Natuurlijk verheug ik me enorm op mijn eerste Grand Prix", aldus Vettel, "maar uiteraard was ik er liever onder andere omstandigheden aan begonnen. Het voelt nooit goed als je een collega moet vervangen omdat deze een crash heeft gemaakt. Het circuit in Indianapolis is volledig nieuw voor me, hoewel ik me goed op de situatie heb voorbereid. Bovendien heb ik op de vrijdag twee keer 90 minuten training tot mijn beschikking. De auto ken ik reeds door en door omdat ik toch al erg veel testkilometers heb gemaakt."

Als reserverijder is Timo Glock in Indianapolis aanwezig, de tweede testrijder van het BMW Sauber team.

Robert Kubica sprak na het oordeel van de medische staf: "Ja, ik ben flink teleurgesteld, omdat ik mezelf gewoon fit voel om te rijden. Maar ik respecteer het oordeel van de artsen. Het gaat daarbij om het feit dat bij een eventuele nieuwe crash zo kort na Montreal een groot risico voor mijn gezondheid bestaat. Ik wens Sebastian veel succes. Voor hem is het een unieke kans waarvan ik denk dat hij deze goed zal benutten."


De 19-jarige Sebastian Vettel

Mario Theissen, directeur van BMW Motorsport: "Na de analyse van de crash en het medisch onderzoek hebben de artsen geen toestemming gegeven om Robert te laten rijden. Voor de volgende Grand Prix in Magny-Cours zal er weer een onderzoek plaatsvinden. De artsen vonden Roberts toestand bijzonder goed, maar oordeelden zwaar over het risico bij een eventuele nieuwe crash. Sebastian zal van ons alle ondersteuning krijgen die hij nodig heeft."

Jo Vleugels