scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Werd in Canada Ferrari misschien nog winnaar dankzij het uitvallen...

Gepubliceerd op 28 juni 1998 door

Werd in Canada Ferrari misschien nog winnaar dankzij het uitvallen van de McLarens, tijdens de Grand Prix van Frankrijk werd de hegemonie van McLaren echt doorbroken. Het werd een één-twee voor Ferrari met Michael Schumacher als winnaar voor Eddie Irvine. Derde werd Mika Hakkinen die ondanks felle aanvallen tegen het einde van de race het net niet lukte om Eddie te passeren.

Jos reed zijn eerste Grand Prix van het seizoen op een fraaie 12e plaats uit. Jos kwam meteen goed in de kijkert toen hij tijdens de start zijn Stewart Ford niet in zijn eerste versnelling kreeg, waarna zijn motor afsloeg. De wedstrijdleiding nam na het debacle van Canada geen enkel risico meer en startte onmiddellijk de rode vlag procedure. Gelukkig voor Jos die daardoor het nog een keer mocht proberen en met succes!

Het middendeel van de race was wat saaier met een optocht van Ferrari en McLaren. Het leek erop of de ene dominatie vervangen werd door de andere, maar tegen het einde bracht Hakkinen nog wat spanning in de wedstrijd terug en mistte op een haar na de tweede plaats.
Jacques Villeneuve kon eindelijk weer een beetje schitteren op de 4e plaats, gevolgd door Alexander Wurz die erg snel reed, maar op drie pitstops stond, waar de anderen het in twee pitstops deden. Zesde werd David Coulthard, die geplaagd werd door een mankement in de benzine vulopening en daardoor in totaal 4 keer in de pits moest. Voor een volledig race-verslag en overzicht van de tijden kun je terecht op onze seizoen pagina.

Na afloop van de wedstrijd vertelde Jos tegen Allard Kalff: "De wedstrijd verliep voor mij niet echt gemakkelijk. De afstelling van de auto was niet echt perfect voor de wedstrijd. De auto gleed heel erg van achteren, vandaar dat ik nog niet echt kon pushen. Voor de eerste keer mag je echter niet echt klagen en het was ten slotte de bedoeling om de wedstrijd uit te rijden. Nu gaan we kijken hoe we de auto sneller kunnen maken. Als het team ervoor gaat dan gaat dat absoluut lukken."

En tegen ons vertelde hij later nog het volgende: "Ik moest even wennen aan het gedrag van de auto tijdens de wedstrijd. Ik ben voor de rest zeer tevreden ook over het feit dat ik de hele race heb uitgereden. Ook de rondetijden verschilden niet zoveel met die van Rubens. Ik zie er naar uit om samen met Rubens te werken aan het verbeteren van de auto zodat we overall meer snelheid zullen krijgen. Het enige minpuntje was dat ik moest wennen aan een andere zithouding in de auto. Ik zit nu meer met gebogen knieen daar heb ik nog een beetje last van."