scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

FIA onderneemt geen actie tegen McLaren

Gepubliceerd op 30 mei 2007 door Niels Hendrix

Vandaag maakte de FIA bekend dat na onderzoek gebleken is dat McLaren niet in strijd met de regels heeft gehandeld tijdens de Grand Prix van Monaco.
De FIA startte een onderzoek naar tactiek die het team heeft toegepast in Monte Carlo na het een-tweetje van Fernando Alonso en Lewis Hamilton. Het vermoeden van teamorders rees nadat Hamilton zich liet ontvallen dat hem gedurende de race gevraagd was rustig aan te doen om risico's te vermijden.

Teamorders zijn verboden na de Oostenrijkse GP in 2002 waar Ferrari Rubens Barrichello orderde om Michael Schumacher voorbij te laten gaan en de Duitser daarmee te laten winnen. De verklaring van de FIA spreekt McLaren vrij van enige blaam:
"Na bestudering van het radioverkeer tussen het McLaren team en hun coureurs, de data van het team en het rapport van de waarnemer van de FIA, is het duidelijk dat McLaren tijdens de Monaco GP van 2007 volkomen legitiem heeft gehandeld. Er zullen geen verdere stappen ondernomen worden."

Dit onderzoek hield de gelederen van de Formule 1 de laatste dagen behoorlijk bezig. Van Damon Hill tot Jackie Stewart, van Ron Dennis tot Bernie Ecclestone, iedereen had zijn eigen kijk op het gebeurde. De volledige uitleg van de FIA laat echter niets aan duidelijkheid te wensen over: Er was niets aan de hand.

Niels Hendrix