Euro Racing Limburg afgeblazen

Gepubliceerd op 19 april 2007 door Niels Hendrix

Euro Racing Limburg, het autosportevenement dat voor 23 en 24 juni in Roermond gepland stond, is afgeblazen. Het evenement dat de opening van de nieuwe snelweg A73-Zuid had moeten inluiden, kon op onvoldoende financiële steun rekenen en bleek daardoor niet haalbaar.

Op 3 januari 2007 werden de plannen door de gemeente Roermond, de provincie Limburg en Rotterdam Racing bekend gemaakt in de Roertunnel. Jos Verstappen was daar toen ook van de partij en gaf aan de genodigden een demonstratie weg in de Tyrrell Formule 1 auto.
Ondanks het vele werk dat er de afgelopen maanden al verzet is door de betrokken partijen, blijkt het evenement te complex om het in het gegeven korte tijdsbestek neer te zetten. Daarnaast zijn er onvoldoende sponsoren gevonden om een schappelijke toegangsprijs voor het publiek te kunnen garanderen.

Robert Heilbron, Rotterdam Racing: "Mijn complimenten voor de gemeente Roermond en de provincie Limburg voor hun lef, enthousiasme en inzet in de voorbereidingen van dit evenement. Ik betreur het dat het bedrijfsleven in Limburg daar niet in mee is gegaan, zonder steun uit het bedrijfsleven is het neerzetten van zo'n groot evenement onmogelijk."

Niels Hendrix