scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Na zeven minuten in het tweede deel van de vrije...

Gepubliceerd op 27 juni 1998 door Jo Vleugels

Na zeven minuten in het tweede deel van de vrije traning maakt Michael Schumacher een uitstapje in de grindbak, maar slaagt erin met een 360 graden spin weer terug op de baan te komen. Toch besluit hij terug naar de pits te gaan en er de rest van de training niet meer uit te komen.

Meerdere coureurs moeten de training staken; Coulthard door een fout in de chicane, Wurz en Herbert door een opgeblazen motor en Tuero door een crash.

Met nog negen minuten te gaan slaagt Mika Hakkinen de tijd van Michael Schumacher te verbeteren naar 1:15,613. Eddie Irvine verdringt David Coulthard van de derde plek.

Na een kwartier staat Jos Verstappen op de 14e plaats op 0,01 seconde gevolgd door Rubens Barrichello. Helaas kon Jos deze voorsprong niet behouden en eindigde hij met 1:18.451 op de 18e plaats. Rubens Barrichello werd 15e met een tijd van 1:18.170.

Jos was tevreden met de manier waarop de vrije training vanochtend verliep: "Dit chassis voelt duidelijk beter aan dan het chassis waarmee ik heb getest op Magny Cours. We werken nu met z'n allen de goede kant op en zijn bezig met het fine-tunen van de auto. In het begin had ik gedacht zo'n drie races nodig te hebben om aan alles te wennen. Als het verschil vanmiddag tijdens de kwalificatie met Rubens minder dan 6/10 seconde is ben ik tevreden."

Voor een volledig overzicht kun je terecht op onze seizoen pagina.