scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Pas na ruim een half uur in de tweede vrije...

Gepubliceerd op 26 juni 1998 door John ter Meer

Pas na ruim een half uur in de tweede vrije training voor de grote prijs van Frankrijk heeft Jos zijn eerste en gelijk zijn snelste tijd van de dag kunnen neer zetten in 1:20.286 welke hem uiteindelijk op de twintigste plaats bracht. Met name doordat Jos de gehele ochtend sessie niet heeft kunnen rijden bleek hij niet in staat het onderste uit de kan te halen. In de middag sessie zijn een aantal set-up's uitgeprobeerd maar de tijd bleek niet voldoende om een optimale set-up af te stellen. Aan het einde van de sessie werden nieuwe banden gemonteerd, echter voordat hij een ronde tijd kon neerzetten was de zwart wit geblokte vlag reeds gevallen.

Met name Eddie Irvine deed het erg goed in de tweede sessie. Tot vlak voor het einde leek het er op alsof Eddie de snelste van de dag zou zijn, echter vlak voor het vallen van de vlag reed Mika Häkkinen net iets sneller. De top zes van de vrije training van vandaag ziet er derhalve als volgt uit: Eerste is Mika Häkkinen in 1:16.515, tweede Eddie Irvine op 0,082 seconde, derde David Coulthard op 0,192, vierde Frentzen op 0,511, vijfde Michael Schumacher op 0,914 en zesde zijn broer Ralph op 0,990. Als de tijden zo dicht bij elkaar blijven hebben we nog een spannend weekeinde voor de boeg.

Voor een volledig overzicht kun je terecht op onze seizoen pagina.

Jos vertelde na afloop van de eerste vrije trainingsdag: "Ik merk dat er met veel enthousiasme wordt gewerkt bij het team van Stewart. Ik rij nu in de auto waar Jan Magnussen eerst in reed en die voelt beter aan dan de T-car waarmee ik vorige week in Magny Cours heb getest."