scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jos start van pole positie

Gepubliceerd op 10 maart 2007 door Niels Hendrix

Op zaterdag waren de trainingen en de kwalificatie voor de National Belgian Rotax Max Challenge, het Belgisch kampioenschap, op het kartcircuit in van Genk. Jos rijdt daar mee in de KZ2 klasse -voorheen ICC (Intercontinental C)- in een 125cc kart met versnellingsbak.
Tijdens de kwalificatie kreeg Jos te maken met een defecte bougie. Ondanks dat euvel was zijn eerdere tijd goed genoeg voor een vierde startpositie voor de kwalificatierace.

Tijdens die kwalificatierace had Jos een van zijn typische bliksem starts en lag hij na twee bochten al op de tweede positie. Niet veel later moest ook de leider in de wedstrijd eraan geloven en die eerste plek gaf Jos daarna niet meer uit handen. Jos zal zondag bij de eerste race dus vanaf pole positie mogen starten.

Overigens rijdt Jos met een nieuw helmdesign. Het gebruikelijke rood-wit-blauw heeft plaatsgemaakt voor een kleurstelling in oranje en zilvergrijs. We zullen zondag naast een bericht over de races van Jos ook enkele foto's van dit nieuwe design plaatsen.

Niels Hendrix