scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Spyker F8-VII gepresenteerd

Gepubliceerd op 05 februari 2007 door Jo Vleugels

Vandaag presenteerde Spyker de nieuwe Formule 1 auto voor dit jaar. De F8-VII (8 Staat voor de acht cylinder Ferrari motor en VII staat voor de Romeinse nummers waarmee Spyker vroeger de vliegmachines mee nummerde. De Romeinse cijfers hadden steeds betrekking op het bouwjaar. Die traditie is dus nu voortgezet.) is opvallend door de gedurfde kleurstelling met veel oranje en wit.

Volgens Spyker is de F8-VII vooral gebouwd als solide basis met veel update en upgrade mogelijkheden. De auto zal dus continue verbeterd kunnen worden. Daar is in het standaardontwerp op zoveel mogelijk plaatsen rekening mee gehouden. Voornamelijk door de achterkant van de auto zo licht mogelijk te houden heeft men de mogelijkheid om daar nog veel wijzigingen in te kunnen aanbrengen.


De nieuwe Spyker F8-VII


Uiteraard waren er flink wat aanpassingen nodig omdat de motorenleverancier is gewisseld. Zo is het hele hydraulische systeem nu in handen van de Spyker monteurs, terwijl dit bij Toyota door de motorenleverancier werd gedaan.

Mike Gascoyne denkt ook een geweldig basisontwerp te hebben waarbij gedurende het jaar drastische verbeteringen zijn te verwachten, zeker omdat de doelstelling niet is geweest om de eerste race de snelste auto te hebben, maar een bolide die zich gaande het jaar flink kan ontwikkelen.

Jo Vleugels