"> Jos in beeld bij Forsythe en Minardi Team USA - news.verstappen.com
scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jos in beeld bij Forsythe en Minardi Team USA

Gepubliceerd op 18 januari 2007 door Niels Hendrix

Dat Jos Verstappen zijn blik op de Amerikaanse Champ Car serie gericht heeft, is al enkele maanden duidelijk. Veel meer wou hij, noch Huub Rothengatter, daar tot op heden niet over kwijt. Vandaag echter ligt Jos in zijn column in de Telegraaf weer een stukje van de sluier op.

Na zijn vakantie is Jos samen met Max veelvuldig op de kartbaan te vinden geweest. Toch is hij er helemaal klaar voor om naar de Verenigde Staten af te reizen, zodra het licht op groen gaat:
"Door te karten houd ik mijn conditie op peil. Daarnaast doe ik veel aan hardlopen om helemaal fit te zijn in het geval dat ik plotseling naar Amerika moet voor de Champ Car serie. Ik zit nog steeds te wachten op het groene licht. Ik moet zeggen dat het nog niet van een leien dakje gaat. Twee teams zijn echt wel in mij geïnteresseerd. Dat zijn de teams van Forsythe en Paul Stoddart. Volgens mijn manager Huub Rothengatter is de kans dat ik bij een van hen zal rijden zo'n 75 tot 80 procent. De onderhandelingen lopen. Het ziet er ook goed uit, maar het is een kwestie van vraag en aanbod. Uiteindelijk willen die teams zoals altijd geld zien.
Zelf zijn zij daar ook naar op zoek en daar hangt het ook van af of ik daar kan racen. Voor de Champ Car en voor de Nederlandse televisie zou het goed zijn dat ik qua naam en als Europeaan meedoe."

Hoewel Huub Rothengatter er niet teveel over kwijt wil, hij wil pas iets naar buiten brengen als het definitief is, kon hij daar nog het volgende aan toe voegen:
"Zowel Jos als ikzelf zijn erg enthousiast over het idee om Jos in de Champ Car te laten rijden. Het zou een hele goede zaak zijn voor de Champ Car serie maar ook voor de sponsors en de promotors van de Nederlandse en Belgische races. Ik merk nu al aan de reacties dat iedereen er warm voor loopt. "
Op de vraag wanneer hij duidelijkheid verwacht, zegt Huub: "We hopen dat er op korte termijn uitsluitsel komt." En in dat antwoord zal iedere fan zich kunnen vinden.

Niels Hendrix