scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Vier Nederlanders in actie tijdens A1GP Indonesië

Gepubliceerd op 07 december 2006 door

Tijdens het A1GP weekend in Indonesië zullen maar liefst vier Nederlandse coureurs in actie gaan komen. Jeroen Bleekemolen en Renger van de Zande zullen dat, zoals bekend, als vaste coureur respectievelijk als rookie doen voor A1 Team Nederland.
De derde coureur die de Nederlandse nationaliteit heeft, is Chris van der Drift. Hij is in Nieuw-Zeeland geboren en heeft een dubbele nationaliteit waar hij dankbaar gebruik van maakt. De 20-jarige Van der Drift reed eind augustus al in de zwarte A1GP bolide tijdens de test op Silverstone. Vrijdag mag hij tijdens de rookie sessie voor de tweede keer achter het stuur plaats gaan nemen.

Tenslotte is vandaag bekend gemaakt dat Ho-Pin Tung (24 jaar) de vierde Nederlander is die in actie komt op het circuit van Sentul. Ook hij zal in de twee rookie sessies van elk 25 minuten aan de slag mogen gaan en zal de Chinese A1GP wagen gaan besturen.
De Duitse Formule 3 kampioen van 2006 heeft net als Van der Drift twee paspoorten in zijn bezit.

Nederland is dus rijkelijk vertegenwoordigd in Indonesië. Maar die Nederlandse nationaliteit laat niet onverlet dat er een gezonde strijd tussen de mannen is. Renger van der Zande: "Ik ken ze, het zijn best aardige jongens, maar het is natuurlijk wel de bedoeling dat ik voor ze sta". We zullen zien of dat Van der Zande, die veruit de meeste kilometers in een A1GP auto heeft afgelegd, ook gaat lukken.

Niels Hendrix