scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Huub Rothengatter bevestigt contacten Champ Car

Gepubliceerd op 24 november 2006 door John ter Meer

Jos Verstappen heeft in zijn column in De Telegraaf laten weten dat er contacten zijn met enkele teams uit de Champ Car World series. Zijn manager Huub Rothengatter, die doorgaans erg voorzichtig is om informatie te geven omtrent contacten met teams, bevestigt dit desgevraagd.

"Tja, als Jos het in zijn eigen column schrijft kan ik het moeilijk ontkennen", aldus Rothengatter, die er toch de voorkeur aan geeft om zo weinig mogelijk te zeggen. "Voordat alles is afgerond." Afgerond? Dat impliceert dat de gesprekken verder gaan dan wat vrijblijvende gesprekjes. "Dat klopt", bevestigt Rothengatter. "We zijn druk bezig en hebben contacten met meerdere teams. Welke teams? Dat zeg ik niet. Maar de topteams zitten er ook bij, ja." De Champ Car series doet volgend seizoen ook Europa aan, in september in Assen. "Dat is interessant voor iedereen die het racen op niveau een warm hart toedraagt", zegt Rothengatter. "Alle partijen: wij, de Champ Car organisatie in de USA en de promotors van Assen, willen de neuzen in dezelfde richting hebben. Voor ons is het een interessante competitie op topniveau en als Jos in Assen rijdt heb je een uitverkocht huis. Dat is goed voor de organisatie van de Champ Cars én goed voor de promotors. Hoe je het ook bekijkt: Jos trekt veel publiek, zie bijvoorbeeld Zandvoort en de kijkcijfers die we onlangs publiceerden. En er ligt een enorme sportieve uitdaging voor Jos in het verschiet. Alle teams rijden volgend seizoen met dezelfde chassis' en motoren. Dat wordt dus spektakel. De bestaande teams kunnen niet terugvallen op de ervaring en informatie uit de afgelopen seizoenen. Dus debutanten zien zich niet geconfronteerd met een enorme achterstand aan data. En we weten allemaal hoe snel Jos is in een nieuwe auto."

De argumenten aan alle kanten afwegende lijkt het erop dat het bijna niet fout kan gaan. Toch, Huub Rothengatter? "Ik ben pas blij als ik de handtekeningen onder de contracten heb staan. Niet eerder. Wanneer dat is? Eh, ik verwacht uiterlijk medio januari. Ik wil niet teveel verwachtingen wekken, het kan raar lopen in de autosport maar met mijn ervaring zeg ik nu: de vooruitzichten zijn zeer positief."

John ter Meer