scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jos ontvangt eerste boek

Gepubliceerd op 09 november 2006 door Jo Vleugels

Vandaag is het nieuwe boek van Kees van de Grint en Ronald van Dam 'Van Landia tot Ferrari' uitgekomen. Jos Verstappen ontving het eerste exemplaar in Amsterdam tijdens de presentatie ervan. In het boek zijn verhalen en anekdotes opgenomen uit de autosport, voornamelijk uit de Formule 1. Het mooie ervan is dat ze allemaal uit de eerste hand komen.

'Een leven in de autosport' is de subtitel van het boek. Michael Schumacher wordt beschouwd als de beste Formule 1-coureur van de laatste twintig jaar. Maar zo'n virtuoos kan het niet alleen. De Nederlander Kees van de Grint, in dienst van de Japanse bandenfabrikant Bridgestone, adviseert sinds 2001 de veelvoudig wereldkampioen. Zijn kennis van het 'zwarte goud' en raceauto's heeft de geboren Rotterdammer opgedaan tijdens zijn lange loopbaan in de autosport, die hem van Landia Karts via Barron Racing naar Bridgestone en Ferrari heeft gevoerd. Maar om kampioenen als Peter de Bruijn, Bernd Schneider, Jos Verstappen en Michael Schumacher te kunnen bijstaan, moet je ook zelf hebben geracet. In de jaren zeventig kocht Van de Grint een Palliser, waarmee hij, gesponsord door een veerbootdienst, de Engelse circuits onveilig maakte. Toch genoot Van de Grint meer van de techniek dan van het racen, wat resulteerde in een rijke carrière in de autosport, die hem uiteindelijk naar de top bracht.




Jos samen met Kees en Ronald


In Van Landia tot Ferrari vertelt Kees van de Grint aan sportjournalist Ronald van Dam met passie, humor en relativering over zijn loopbaan vol triomfen en teleurstellingen, tragiek en heroïek. Met bijdragen van Ferrari-teambaas Jean Todt en Michael Schumacher.


het boek van Kees van de Grint


Een leuk fragment uit het boek:
De volgende ochtend wordt tussen half tien en tien uur de warming-up verreden. Het is druk voor de Ferrari-garage, er staat een batterij fotografen. Vandaag wordt bepaald wie na een heel spannend jaar de wereldkampioen Formule 1 wordt: Kimi Raikkonen of Michael Schumacher. Vlak voordat Michael instapt, spreek ik naast de auto nog even met hem. Natuurlijk wordt dat door de pers om ons heen opgemerkt, en we weten meteen dat ze zich afvragen welke belangrijke zaken we staan te bespreken. Een laatste aanpassing aan de auto? Een andere afstelling? Zorgen om de banden?
Michael zegt: 'Ik heb barstende hoofdpijn.'
'Ik ook!' fluister ik. 'Heb jij vannacht soms ook nog naar die cd liggen luisteren?'
Met een grijns op zijn gezicht stapt Michael de Ferrari in.

Jo Vleugels