scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max superkampioen!

Gepubliceerd op 16 oktober 2006 door Jo Vleugels

Afgelopen zondag 15 oktober is de laatste wedstrijd gereden in het VAS kampioenschap voor de karts. Ditmaal op de kartbaan van Genk. Max wist vooraf al dat hij enkel aan de start hoefde te verschijnen om zijn kampioenschap veilig te stellen. Eindelijk kon hij dus eens lekker relaxt rijden zonder druk op zijn nog jonge geest. Maar daarvoor moet je echt niet bij Max Verstappen zijn. Ondanks zijn jonge leeftijd is er een gedrevenheid te vinden die hoger is dan bij veel oudere coureurs. Niemand, maar dan ook niemand kwam maar enigszins bij hem in de buurt en Max sloot de wedstrijd dan ook af als winnaar van alle heats.

Al vaak genoeg is er gepraat over dit jonge talent, soms uit bewondering, soms uit afgunst. Een fantastische eerste monteur (Jos zelf dus) en ook voldoende financiële backing om over het juiste materiaal te beschikken. Maar dat verklaart beslist niet alles. Er zijn meer jonge coureurs die met prima materiaal en de beste bedoelingen de baan worden opgestuurd.


De Superkampioen!


Gesprekken met kenners uit het kartwereldje bevestigen wat zelfs een leek kan zien: Max heeft niet alleen stijl, zijn bochtenwerk en de uitgezochte lijnen daarin worden rondje na rondje gereden op zo'n akelig nauwkeurig niveau dat je zou denken dat er geen stuur in de kart zat, maar dat hij op rails in het circuit liep. Ook de rondetijden wijzen dat uit. Er zijn gewoon geen afwijkingen te ontdekken!

Max verdient in deze dan ook alle eer, maar we hebben toch maar even de trotse vader om een reactie gevraagd. "Max gaat waanzinnig goed", constateert Jos terecht. "Sterker nog, het gat met de concurrentie wordt alleen maar groter! Natuurlijk hebben we goed materiaal maar dat geldt voor de rest van het veld ook. In deze klasse kan er ook niet gerotzooid worden met de motoren want ze worden na de race gecontroleerd. Het is dus allemaal gelijk. En zo hoort het ook! Maar de afstelling en de coureur bepalen op de baan het verschil. Nou, en dan hebben wij het prima voor elkaar. En Max? Natuurlijk, ik ben zijn vader, maar ik probeer zo objectief mogelijk naar mijn zoon te kijken. Ik heb natuurlijk wel een beetje verstand van karten en de talenten haal ik er zo uit. En dit is er eentje hoor, die Max! Hij rijdt iedereen zoek!"

Of Max Verstappen volgend seizoen opnieuw zijn opwachting maakt bij de mini junioren in dit Belgisch kampioenschap is nog niet helemaal zeker. "Eerst de kalenders maar eens bekijken", aldus Jos. "Maar de kans is groot. Hij zou best een stap hogerop kunnen en kunnen racen in een hogere leeftijdsklasse maar hij is natuurlijk pas 9 jaar. Dus nog een jaar mini junioren lijkt aannemelijk."

In hetzelfde kampioenschap, maar dan bij de Rotax Max Junioren, won Jorrit Pex met overmacht het kampioenschap. Jorrit, zoon van Richard Pex (zelf voormalig Nederlands kampioen en een goede vriend van Jos) laat regelmatig zien supersnel te zijn. Dit heeft geresulteerd in het verdiende kampioenschap voor dit aanstormende karttalent.

Namens het gehele VIP team en de fans feliciteren we Max Verstappen en Jorrit Pex met hun behaalde kampioenschap!

Jo Vleugels