scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Vandaag en morgen worden in en om het Jos Verstappen...

Gepubliceerd op 20 juni 1998 door Jo Vleugels

Vandaag en morgen worden in en om het Jos Verstappen kartcentrum in Echt de fanclub spektakeldagen gehouden. Nadat gisteren bekend is geworden dat Jos vanaf de Grand Prix van Frankrijk voor het Stewart-Ford team gaat rijden konden deze dagen niet op een beter moment gehouden worden. Vandaag en morgen zoals gezegd van 12.00 uur tot 20.00 uur in en om het kartcentrum is er van alles te doen. Een van de meest bijzondere dingen is dat de Stewart van Jos in de loop van deze middag is gearriveerd nadat de auto gisteren na het testen in allerijl naar de fabriek terug is gegaan. De auto is daar omgestikkerd en weer op weg gestuurd naar Nederland.


De Stewart van Jos is net aangekomen bij het kartcentrum
Pictures copyright Thom Smeets

Verder is er enorm veel te doen op deze dagen. Voor de snelheidsduivels staat pal aan het terras de Sky Fever. Dit apparaat bestaat uit twee grote kranen die tegenover elkaar staan en ze zijn veertig meter hoog. Aan de uiteinden van de kranen hangt een elastiek naar beneden en daaraan hangt in een ijzeren hekwerk een bankje waar twee mensen op kunnen worden vastgezet. Dit bankje kan zestig meter de hoogte in geschoten worden, dus tot boven de kranen. Het bankje kan ook binnen het hekwerk draaien, komt weer naar beneden en stuitert nog wat na. Een soort omgekeerd bungy-jumpen dus, maar veel spectaculairder en leuker omdat je met twee personen op het bankje zit. Huub Rothengatter en Peter van de Heuvel van de kartbaan hebben het al geprobeerd en vonden het schitterend.

skyfever
Als een kanon de lucht in.

Verder kun je een helikopter vlucht maken, zijn er off the road rally demonstraties of je kunt meerijden in een 4x4 rallyauto. Ook het Marlboro promotieteam is aanwezig met het befaamde Marlboro Megane pitstopspel en de dagwinnaar zal worden geloond met een Marlboro Experience Day op Zandvoort. De allerkleinsten worden zeker niet vergeten en ook voor hun zijn er leuke attracties, waaronder een springkussen. Verder zijn er nog een hele boel leuke stands en ook wij van het VIP team zijn aanwezig tijdens deze dagen. Het is schitterend weer, iedereen is van harte welkom dus neem je vrienden en familie mee. De toegang is gratis. Uiteraard kan er ook gekart worden. De prijs is fl. 50, - voor twee heats (leden betalen fl. 40, -). De 12 snelste van de dag mochten in de finale tegen Jos zelf rijden. De winnaars van vandaag waren Reza Dwight, Roy Breeschoten en Mike Fermont.

Jos is natuurlijk vandaag en morgen ook aanwezig. Om 13.30 uur werd Jos geinterviewd en konden ook de vele aanwezig fans vragen aan Jos stellen. Wat Jos onder andere vertelde tijdens het interview was dat hij erg goed kan opschieten met Rubens Barrichello en de samenwerking met hem erg ziet zitten. Ze zijn tijdens het testen op Magny-Cours al een keer met elkaar uit eten geweest. Leuk om te horen is ook dat Jos puur op zijn talent bij Stewart is aangenomen. Dit wil overigens niet zeggen dat geinteresseerde sponsors niet bij hem hoeven aankloppen. Jos had als voorwaarde gesteld dat hij hetzelfde materiaal als Rubens Barrichello krijgt tijdens de races. De Ford motor levert in ieder geval voldoende vermogen dus dat zit wel goed. Maandag gaat Jos alweer naar Groot-Britannië om verdere aanpassingen aan de auto te laten verrichten.


Jos deelt handtekeningen uit aan de grote menigte fans
Pictures copyright Thom Smeets

Een van de fans die Jos interviewde was Ivo Bouwens uit Weert, een trouwe fan, lid van de fanclub en bezoeker van de internet-site (zoals het hoort). Hij was dolblij dat hij als eerste de kans kreeg om Jos een paar vragen te stellen. Ivo: "Ik kon het niet laten om meteen de microfoon te grijpen om vragen te stellen. Helaas moest ik na een paar vragen de microfoon afgeven maar eigenlijk kan ik wel uren met Jos en Huub praten. Ik ben echt trots dat ik lid ben van de fanclub: De vele mensen achter de schermen doen echt perfect werk, de fantastische activiteiten getuigen van veel inzicht en enthousiasme."