scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jos Verstappen in problemen met de A1

Gepubliceerd op 27 september 2006 door John ter Meer

Er is een grote kans dat aanstaande zondag in Zandvoort bij de A1 seizoenstart publiekstrekker nummer één Jos Verstappen niet aanwezig zal zijn. De directe aanleiding van deze kwestie moet worden gezocht in de contractsfeer. Nu blijkt dat de A1 Nederland organisatie als eerste de publiciteit heeft gezocht, is ook het Verstappen kamp bereid om op de late dinsdagavond opening van zaken te geven. We vroegen de manager van Verstappen, Huub Rothengatter, om commentaar.

Rothengatter: "De bottomline is dat de A1 onze inkomsten zijnde salaris en eventueel prijzengeld voor komend seizoen niet keihard wil garanderen. Omdat we vorig seizoen veel problemen hebben gehad met het ontvangen van salaris wilden we dat voor komend seizoen beter geregeld hebben. Dat is ruim vantevoren medegedeeld en uitvoerig besproken tussen de partijen. Deze week bleek dat die garantie, ondanks allerlei vage beloften, er niet kwam, ook niet na herhaaldelijk aandringen van onze kant. Ik vind het vervelend voor al diegenen die de Nederlandse autosport een warm hart toedragen, maar we zijn net zo teleurgesteld in de gang van zaken als alle fans."



Jos Verstappen is op zijn zachtst gezegd zwaar teleurgesteld. "Je moet weten dat we niet een herhaling willen van vorig seizoen: rijden, de hele wereld over reizen en wachten op je salaris. Ik heb echt maandenlang moeten wachten op mijn centen. Terwijl ik er alles voor doe om de A1 goed te promoten. Ga maar na, óók de laatste tijd. Ik was op de Masters in Zandvoort, in Assen, in Rotterdam. Allemaal promotie voor de A1, terwijl er nooit op tijd betaald werd. Pas vanmiddag zijn de laatste financiële zaken geregeld die nog met vorig seizoen te maken hadden! Het enige dat we geregeld wilden zien is dat we een garantie kregen voor de tijdige uitbetaling van mijn salaris. En dat wilden ze niet geven. Nou, dan weet ik wel hoe laat het is. Kan ik weer altijd voor ze klaar staan en tegelijkertijd weer maandenlang op mijn centen wachten. De A1 verdient veel geld met de race op Zandvoort, kijk maar naar kaartverkoop aanstaand weekend, en ik krijg mijn salaris niet. Hoe zou jij je voelen als je maandenlang voor je baas werkt en je krijgt je loon niet op tijd uitbetaald? En dat maand na maand? Dan houdt het toch een keer op? Ik ben een man van 'afspraak is afspraak'. Maar zo heb ik er geen enkel vertrouwen meer in."

Jos benadrukt dat hij het heel erg vindt voor zijn fans. "Ik vind het vreselijk dat het zo afloopt. Ik weet ook dat er veel fans naar Zandvoort komen om mij te zien. Ik besef dat ze zwaar teleurgesteld zijn. Daarom vind ik het belangrijk dat ze de ware reden achter mijn besluit nu kennen. Ik hoop dat er nog een oplossing komt."

John ter Meer