scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Schumacher zegt F1 vaarwel

Gepubliceerd op 10 september 2006 door

In absolute stijl heeft Michael Schumacher bekend gemaakt aan het eind van dit seizoen als coureur afscheid te nemen van de Formule 1. Met zijn vijfde overwinning op Monza heeft hij maar liefst 90 GP's op zijn naam geschreven. Hij zal de Formule 1 statistieken blijven domineren, daar bestaat geen twijfel over. De enige vraag die nog tijdelijk open staat, is of Schumacher als 7-voudig of als 8-voudig wereldkampioen de boeken in zal gaan.

Na vijftien jaar in de Formule 1 te hebben gereden, komt er een einde aan een bijzondere periode. Niet alleen voor Schumacher zelf maar ook voor alle fans en direct betrokkenen.
Ferrari's president en CEO, Luca di Montzemolo: "Ik heb altijd gezegd dat het zijn eigen besluit zou moeten zijn als hij wilde stoppen. Maar nu hij die beslissing heeft genomen, ben ik toch een beetje bedroefd. We hebben samen onvergetelijke dingen meegemaakt. Zowel goede als slechte tijden. We hebben resultaten geboekt die moeilijk te evenaren zullen zijn. Ik wil Michael namens iedereen bij Ferrari en alle fans enorm bedanken voor zijn geweldige toewijding aan ons team, voor zijn vastberadenheid en zijn moed waarmee hij te werk is gegaan. Hij is oprecht en gepassioneerd en heeft de harten van ons en onze fans gestolen."

Ook teambaas Jean Todt spreekt vol lof over de Duitser: "Michael heeft een uniek hoofdstuk geschreven in de historie van de Formule 1 en die van Ferrari in het bijzonder. En het verhaal is nog niet voorbij. Wat hij heeft bereikt, overstijgt de resultaten die hij heeft geboekt. Michael is een buitengewoon persoon en hij zal een legendarische coureur worden. Hij is een goede vriend me, we hebben samen onnavolgbare dingen meegemaakt. Het is en blijft een voorrecht om met hem te mogen samenwerken."


Dit vertrouwde beeld zullen we in de toekomst moeten missen


Michael Schumacher zoals we hem vaak gezien hebben: winnend

"Woorden schieten te kort en wat ik ook zeg, het zal nooit volledig beschrijven hoeveel ik houd van deze fascinerende wereld van motorsport en alles wat het me gegeven heeft," vertelt Michael zelf. "Van go-karts tot Formule 1 heb ik momenten meegemaakt die ik nooit zal vergeten. Ik ben diep dankbaar voor dit alles. Ik wil iedereen die me begeleid, gesteund en geïnspireerd heeft, vanaf mijn jeugd tot nu, bedanken. En in het bijzonder gaat mijn dank uit naar Corinna en onze twee kinderen, die me de kracht hebben gegeven om te doen wat ik gedaan heb. Al deze jaren in de Formule 1 waren geweldig, vooral de jaren met mijn vrienden van Scuderia."

Ferrari heeft laten weten dat Kimi Raikkonen in 2007 voor de Italiaanse renstal zal rijden naast Felipe Massa, die zijn contract verlengd heeft tot eind 2008. Raikkonen heeft een 3-jarig contract getekend en is dus tot eind 2009 aan Maranello verbonden.
Aan het eind van het jaar zal Ferrari de nieuwe rol van Michael Schumacher binnen de organisatie bekend maken.

Niels Hendrix