Jos: 'Ik ben super tevreden!'

Gepubliceerd op 30 augustus 2006 door Jo Vleugels

Bij de middagtijden op Silverstone blijkt dat Jos een tweede plek gereden heeft. Heel lang is er op de tweede set banden gereden, waarmee ook het grootste deel van de ochtendsessie is afgelegd. Aan het eind van de middag ging het derde setje erop, eigenlijk wat veel voor de eerste testdag, maar het kon omdat er voor morgen slechter weer wordt verwacht. De uitslag is eigenlijk nog een beetje vertekend. Jos stond het grootste deel van de middagsessie gewoon op de eerste plek. Net in de laatste minuten was Canada iets sneller.


Jos tevreden in de zevende hemel!


Jos: "Het gaat werkelijk prima. Vanmorgen een derde plek en deze middag een tweede. We hebben echt niet voor de snelste ronde gereden, het ging gewoon heel lekker. Ik moet zeggen dat de auto nog nooit zo goed heeft aangevoeld. Afstellingen werken ook beter. Uiteraard heb je veel ideeën opgebouwd in de laatste maanden, die nu verwezenlijkt kunnen worden. Bij het team klikt het goed, je kent elkaar natuurlijk ook al wat beter. Het mooiste is eigenlijk dat ik voel dat de auto nog sneller kan. Zodra je dat gevoel hebt weet je dat je op de juiste weg zit. Geweldig dus!"


David Stubbs, nieuwe team manager A1 Team Netherland


Begin deze week is David Stubbs in dienst gekomen van A1 Team Netherlands als team manager. Hij volgt daarmee Armand Broekmans op. David Stubbs is werkelijk een oude rot in het vak en is bekend als team manager binnen de Formule 1 en ook in de Formule 3000. Na wat mindere banen binnen de racingteams volgde Stubbs in 1985 Peter Collins op als team manager van het Williams team. Hij werkte toen met Nelson Piquet en Nigel Mansell. David was vervolgens team manager bij Stewart, bij Jaguar en bij het Red Bull test team. Met deze Brit heeft team Netherlands een echte vedette binnen gehaald!
David Stubbs: "Het ging vandaag allemaal heel goed, de auto kende de hele dag geen betrouwbaarheidsproblemen. We hebben de nodige veranderingen in de setup gedaan gedurende de dag en Jos was best blij met de auto en hij was constant. Het belangrijkste was dat hij tegen het einde van de dag ook constant snel was. Beter konden we vandaag niet doen denk ik, we zijn er best tevreden mee." Zijn kennismaking met A1GP en A1 Team Nederlands is David zeer goed bevallen. "Ik denk dat A1 fantastisch is en om eerlijk te zijn denk ik ook dat dit team een heel goed team is. De manier waarop de jongens samenwerken binnen het team is erg goed, iets wat ontzettend belangrijk is met een klein team. Het gaat allemaal erg goed, zowel bij de engineers als de andere teamleden."


Er werd veel gereden tijdens de eerste testdag


De auto werd ettelijke keren aangepast aan wijzigende omstandigheden. Dat kon ook prima omdat het wat kouder werd op Silverstone en de situatie dus ook daadwerkelijk wijzigde. Langzaam kwam er meer rubber op de baan, hetgeen niet alleen meer grip gaf, maar ook weer meer mogelijkheden om afstellingen te wijzigen.

Iedereen binnen het team liep rond met grijnzende gezichten, hetgeen goed liet zien dat er algemene tevredenheid heerste. Vooral het feit dat Jos op de oude banden steeds de snelste tijd bleef rijden van de rijders die ook oude banden hadden, zorgde voor een fijn gevoel bij het hele team.


Onderweg naar mooie tijden


Opmerkelijk was trouwens het goede presteren van China, dat regelmatig in de top 3 zat. Verder hadden ook Duitsland en Frankrijk het goed voor elkaar.


Dit soort borden zien we graag!


De middagtijden (onafhankelijk van de ochtendtijden):

 1. Sean MCINTOSH   Canada      1.10.738
 2. Jos VERSTAPPEN   Netherlands   1.10.821
 3. Sebastian STAHL  Germany     1.10.877
 4. Matt HALLIDAY   New Zealand   1.11.054
 5. Alexandre PREMAT  France      1.11.059
 6. Darren MANNING   Great Britain  1.11.246
 7. Tengyi JIANG    China      1.11.272
 8. Ananda MIKOLA   Indonesia    1.11.295
 9. Giorgio MONDINI  Switzerland   1.11.383
10. Graham RAHAL    Lebanon     1.11.411
11. Stephen SIMPSON  South Africa   1.11.533
12. Alex YOONG     Malaysia     1.11.571
13. Nelson PIQUET   Brazil      1.11.613
14. Jan CHAROUZ    Czech Republic  1.11.689
15. Enrico TOCCACELO  Italy      1.11.712
16. Adam KHAN     Pakistan     1.11.872
17. Michael DEVANEY  Ireland     1.11.912
18. Ryan BRISCOE    Australia    1.12.168
19. Philip GIEBLER   USA       1.14.177

Jo Vleugels