scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

A1GP op termijn dichter op F1

Gepubliceerd op 30 augustus 2006 door Jo Vleugels

Op Silverstone is net de ochtend persconferentie ten einde. Hier werden een aantal uitspraken gedaan, die nog niet bekend waren!
De persconferentie werd gegeven door Tony Texeira, Emmo Fittipaldi, David Clare, Richard Dorfman en Rick Weidinger (teameigenaar USA).

Tony Texeira: "Dit jaar zullen er 14 races verreden worden in het A1GP seizoen. Zandvoort zal een pracht start worden met het vele publiek. Dat is natuurlijk ook belangrijk voor de televisie uitzendingen. De test die we vandaag doen, laat zien dat talentontwikkeling erg belangrijk is voor A1GP. Er zijn ontzettend veel shootouts tussen verschillende coureurs en de competitie zal zeker nog veel serieuzer worden! Nieuwe landen, die nog nauwelijks autosporttraditie kenden, zoals China en Indonesië, gaan het steeds beter doen. Zodra we deze landen helemaal bij de autosport hebben betrokken, zal de auto ook sneller worden. In de toekomst zal het een ongeveer 700 pk sterke bolide worden, die veel dichter bij de F1 zal staan dan nu het geval is. Ik verwacht dat dit in het vierde seizoen gerealiseerd is."


Persconferentie


David Clare (chief operating officer A1GP): "Afgelopen jaar konden 120 landen kijken naar A1GP. Dat is zelfs meer dan waar we op gehoopt hadden. De 30 uitzendcontracten die we vorig jaar hebben afgesloten zijn allemaal verlengd, geen enkele uitgezonderd. Dat toont aan dat het publiek geïnteresseerd is in de serie. Vooral op de Zuid-Amerikaanse markt hebben we enkele grote nieuwe contracten afgesloten, waardaar er 40 landen bijkomen die A1GP gaan uitzenden. Het totaal aantal landen zal komend seizoen dus dicht bij de 200 liggen! Vooral de USA en Canada gaan komend seizoen veel meer coverage geven aan A1GP. Dat komt ook omdat team USA een van de grootste namen heeft gestrikt voor volgend jaar: Champcar en Indy rijder Al Unser jr, tweevoudig winnaar van de Indianapolis 500. Hij zal in elk geval enkele races voor het US team gaan rijden. Vanmiddag is hij er trouwens bij tijdens de test hier op Silverstone."


Jos bekijkt de data en ziet dat anderen kennelijk wel gelijk voor snelle rondetijden willen gaan


Emmo Fittipaldi: "Zelf ben ik gespind tijdens de Masters op Silverstone, maar Nigel Mansell ook! Er worden vandaag maar liefst vier nieuwe talenten door team Brazilië getest, waaronder een karter die won van Fernando Alonso.
Kahapathosia rijdt nu en Negrao wordt ook getest. Het is fijn dat je bij de A1GP auto's meteen kunt zien of iemand talent heeft of niet. Dat heeft hoofdzakelijk te maken met de weinige technische hulpmiddelen. We verheugen ons trouwens op komend seizoen. In Peking zal het zeker een pracht straatrace worden en bovendien zal Brazilië zeker op de race agenda komen. Er zijn drie circuits die geïnteresseerd zijn."



De nieuwe tv van Jos, voorlopig is het nieuws dat A1 Team Nederland gediscplineerd aan het werk is


Bovendien noemde Fittipaldi het een bijzonder genoegen voor A1GP om Al Unser jr. in een bolide te zien, als was het bij een concurrerend team. "Al Unser jr. is een van de grootste kampioenen uit de Amerikaanse autosport geschiedenis", aldus Emmo.


Dit is wat Jos ziet op de tv, Jos als 14e en voorlopig A1 Team Duitsland en seconde sneller op de eerste plek


Jo Vleugels