scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jos Verstappen met 220 km/u door Rotterdam

Gepubliceerd op 20 augustus 2006 door John ter Meer

"Zo, nu eerst een Bavaria", moet de organisatie gedacht hebben nadat het succesvolle Bavaria City Racing in Rotterdam zondagmiddag ten einde was. Het was een evenement van uitersten, zowel wat raceauto's betrof als ook het weer. "Als het in heel Nederland hard regent, dan regent het hier in Rotterdam altijd nog wat harder", verzuchtte een Rotterdammer vanonder zijn regencape op een van de drijfnatte tribunes. En om zijn woorden nog wat kracht bij te zetten zonden de weergoden nog wat extra millimeters hemelwater richting de stervelingen langs de kant van het stratencircuit in de havenstad.


Jos in actie, ondanks het natte asfalt wist hij nog een top te halen van 220 km/u


Een donutje aan het begin van de Willemsbrug

Verderop, in de paddock, stond Jos Verstappen in de tent van het A1 Team Nederland te wachten tot het zijn beurt was om samen met Jan Lammers het publiek te laten kennismaken met de A1GP auto's. Jos in de Nederlandse en Jan in de General A1GP auto. Op het natte asfalt maakte Jos indruk op het enthousiaste publiek door met dik 200 kilometer per uur langs te stuiven en zijn optreden af te sluiten met een paar donuts. Jan Lammers, met beduidend minder ervaring in een dergelijke auto, wist Jos prima partij te geven.

Jan en Jos bestormen de Willemsbrug


Jos stapt uit na de demo, op de voorgrond Jan Lammers

Voor de demo van Jos en Jan had Jan-Peter Balkenende zich al met Jos Verstappen onderhouden. Onze premier is een racefan en als zijn agenda het enigszins toelaat probeert hij races te bezoeken. Samen met de Rotterdamse burgervader Ivo Opstelten reed Balkenende nog een aantal keren mee over het stratenparcours. Met name het ritje in een antieke cabriolet zag er kolderiek uit. Vlak vóór vertrek sloegen beide heren het aanbod van regencapes nog stoer af maar moesten dit bekopen met een nat pak toen de regen voor de zoveelste keer met bakken naar beneden kwam.


Huub Rothengatter, Jos Verstappen en Jan Lammers zijn klaar voor het nieuwe A1GP seizoen


Ook Trust directeur Michel Perridon was van de partij

Helaas voor de organisatie werden de verwachtte bezoekersaantallen van 750.000 (!) niet gehaald maar ondanks het vreselijke weer was het toch flink druk. De tribunes zaten goed vol en overal langs de vanrails stond het publiek rijen dik. En ze kwamen niet voor niets. Men kon zich vergapen aan een keur van raceauto's, van vervlogen tijden tot de gillende F1 auto's van Midland (met Christijan Albers en Tiago Monteiro) en Williams (Nico Rosberg). De organisatie had een puik programma in elkaar gesleuteld en het massaal toegestroomde publiek liet zien dat Nederland een vruchtbare bodem heeft voor autosport op het hoogste niveau en in al zijn facetten.

Op de fanzone staan nog meer foto's en een filmpje van de demo!

John ter Meer