BRL in voorprogramma bij A1GP Zandvoort

Gepubliceerd op 18 augustus 2006 door John ter Meer

De Benelux Racing League (BRL) zal tijdens het A1GP weekend op Zandvoort (29 september t/m 1 oktober) als bijprogramma fungeren. BRL is een spectaculaire klasse met gelijke auto's voorzien van een 4 liter V6 motor (325 pk, 925 kg). Inclusief de BRL Light auto's zullen er ruim 30 coureurs van start gaan. De initiatiefnemer en algemeen directeur van BRL, Harry Maessen spreekt van "de diamant op de kroon" over het inpassen van BRL in het A1GP weekend. Maar ook de A1GP organisatie kan verheugd zijn want met namen als Jacky van der Ende, Donald Molenaar, Donny Crevels, Sandor van Es, Phil Bastiaans en Allard Kalff is BRL een aantrekkelijke klasse.


Jacky van der Ende gaat op dit moment aan kop in het BRL kampioenschap

De organisatie van dit evenement loopt al een tijdje, aldus Harry Maessen:
"Ik ben hier ongeveer een half jaar mee bezig geweest achter de schermen, ik heb daar ook weinig over verteld tegen iedereen, want je kunt van te voren wel een hoop poeha maken, maar als het dan toch nog afketst ga je de mist in. Maar zoals gezegd, daar zijn wij een half jaar mee bezig geweest en het is gelukkig nu gelukt. Veel heb ik ook te danken aan Jan Lammers. Die heeft mij heel veel ondersteuning gegeven tijdens de lange onderhandelingen. Ja, Jan Lammers heeft een rol gespeeld dat de BRL met de A1GP op het Circuit Park Zandvoort kan rijden."

Die rol van Jan Lammers heeft zelfs tot meer geleid. Harry Maessen vervolgt:
"Wij hebben uiteraard gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om Jan Lammers uit te nodigen om tijdens de BRL-V6 race mee te doen. Dat aanbod heeft Jan gelijk en met enthousiasme geaccepteerd, dus het publiek kan tijdens onze wedstrijden ook nog genieten van de acties van Jan Lammers." Jan zelf daarover: "Ik hou altijd graag feeling met de verschillende klassen van nationale racerij, daar liggen nu eenmaal m'n 'roots' en het is goed om daar van tijd tot tijd voor eigen publiek weer eens aan te proeven, ik hoop voor veel spektakel zonder schade te zorgen."


De BRL race zal zondagmiddag plaats gaan vinden, tussen de sprint en feature race van de A1GP.

Niels Hendrix