scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Paul di Resta wint Masters voor Giedo van der Garde

Gepubliceerd op 07 augustus 2006 door

Giedo van der Garde had met zijn pole positie de beste papieren in handen voor de BP Ultimate Masters of Formula 3. Toch was het zijn teamgenoot bij ASM, de Schot Paul di Resta, die de felbegeerde raceoverwinning op de Masters binnen sleepte. Ironisch genoeg was juist hij het die op zaterdag na de kwalificatie, waarin hij de tweede tijd reed, opmerkte: "De tweede plaats is de eerste verliezer." Dat die rollen een dag later precies omgedraaid zouden zijn, had hij toen nog niet kunnen bevroeden.
Het was de start die Giedo van der Garde nekte. Hij kwam niet goed weg en viel direct terug naar de derde plaats achter Paul di Resta en de Zwitser Sébastien Buemi. Giedo had daarna de snelheid vlug gevonden en wist in de tiende ronde bij de Tarzanbocht Buemi te verschalken. Daarna zette hij de jacht in op de leider Di Resta, maar ondanks dat hij ronden lang de druk opvoerde, slaagde Giedo er niet in om hem in de 25 ronden tellende wedstrijd voorbij te komen. Hij werd dus tweede achter Di Resta en voor Buemi.


Een dolblije Paul di Resta

Giedo mocht nog wel de speciale beker voor de snelste ronde in de race in ontvangst nemen maar dat was slechts een pleister op de wonde: "De snelheid zat er duidelijk in, maar me de start heb ik het hele jaar al problemen. Het probleem zat hem in de koppeling. Het toerental bij de start was te laag en daardoor kwam ik niet goed weg. Natuurlijk ben ik niet tevreden met dit resultaat. Als je als eerste start, is de tweede plaats in de race een teleurstelling. Maar het was wel een fantastisch evenement."

De 20-jarige Di Resta is de tweede Schot die de Masters weet te winnen. David Coulthard ging hem bij de eerste editie van de Masters in 1991 al voor.
Paul di Resta over de wedstrijd: "Het was een moeilijke race, maar zoals zo vaak hier op Zandvoort was een goede start de basis voor het succes. We waren het hele weekeinde al snel en dit succes in de race is waarop ik hoopte."
Naast de blijdschap was er ook al een blik vooruit want Di Resta heeft nog meer op zijn verlanglijstje staan: "Ik heb mezelf dit jaar drie belangrijke doelen gesteld: de BP Ultimate Masters, de Formule 3 Euro Serie en de race in Macau. Één van die drie heb ik nu bereikt."


Jos weet wat het betekent om de Masters te winnen. Paul nu ook!
Ook Jos Verstappen heeft de verrichtingen van de uit Veenendaal afkomstige Giedo van der Gare gevolgd:
"Hij heeft het laten liggen bij de start, misschien waren het de zenuwen. Hier had hij het echt goed kunnen doen, ook voor eigen publiek en dat is toch jammer. Het zou een goede opsteker zijn geweest en ik had het hem echt gegund. Je moet het op de juiste momenten laten zien, dat is Giedo niet gelukt. Maar de tweede plaats is ook een mooie prestatie, het zijn tenslotte niet de minste die hier rond rijden."

Niels Hendrix