"> Zandvoort geniet van spectaculaire demo Jos - Verstappen.nl

Zandvoort geniet van spectaculaire demo Jos

Gepubliceerd op 06 augustus 2006 door

Op zondagmiddag vlak na de race van de BP Ultimate Masters of Formule 3, gaf het voltallige A1 Team Nederland een spectaculaire demonstratie. Jeroen Bleekemolen (vorig jaar reserve coureur) trad aan in zijn Spyker C8R, teambaas Jan Lammers reed weg in de Dome S101 Judd en Jos Verstappen trapte natuurlijk de oranje A1GP bolide op z'n staart.

Jos heeft het daarbij niet rustig aan gedaan: "Natuurlijk heb ik geprobeerd voluit te gaan, vooral in de bochten. Ook voor de data die we nu alvast hebben door die paar rondjes. Qua versnellingsbak verhoudingen weten we al meer, maar qua afstellingen hebben we niets kunnen proberen. Vandaag heb ik gemerkt dat dit een circuit is waar je veel kunt glijden en de set-up zal heel belangrijk zijn, dus we moeten hard aan het werk."


Jos weer in actie!


Het weer op Zandvoort: Zonnig met hier en daar dichte mist...

Na de eerste ronde zij aan zij met Jeroen en Jan gereden te hebben, gaf Jos de A1GP auto een paar ronden flink de sporen. Het in grote getalen aanwezige publiek stond massaal op de banken om niets te hoeven missen. Na de vliegende rondes kregen de fans in de duinen aan het einde van het rechte stuk een paar mooie donuts voorgeschoteld van Jos.

Dit voorgerecht smaakt naar meer, ook bij Jos zelf: "Ik vind het prachtig om de A1GP voor te stellen in Nederland, zodat we een idee hebben van wat ons te wachten staat op 1 oktober. We hebben een waanzinnig leuk jaar achter de rug en ik ben ontzettend blij met de samenwerking met Jan en de rest van het team. En we gaan er wéér een leuk jaar van maken!
Qua downforce kun je de A1GP auto niet met een Formule 1 auto vergelijken maar dat maakt het wel veel spectaculairder wanneer je het Scheivlak in gaat. Ik denk dat het super mooie races gaan worden hier op Zandvoort."


En hup... nog maar een!


Jan Lammers kon Jos niet bijbenen


Jeroen Bleekemolen zal als reserverijder aantreden bij de A1GP op Zandvoort

Wat vindt Jos ervan dat er veel mensen zullen zijn die verwachten dat hij die thuisrace wel even op zijn naam zal gaan schrijven? "Dat is niet erg, die druk kan ik wel aan", antwoordt hij met een glimlach.


Jos begon wat later; Max wilde niet meer uit de A1GP auto en Victoria er niet meer vanaf

Op zondag 13 augustus zal Jos Verstappen wederom een demo rijden in de A1GP auto. Dan tijdens de gratis toegankelijke Rizla Racing Day op het TT Circuit van Assen.

Niels Hendrix