Van der Garde pakt pole op Masters of Formula 3

Gepubliceerd op 05 augustus 2006 door

Twee weken geleden liet Giedo van der Garde al zien in vorm te zijn door op de Norisring naar zijn eerste overwinning in de Formule 3 te rijden. Die snelheid heeft hij mee genomen naar Zandvoort waar hij de pole positie voor de BP Ultimate Masters of Formula 3 pakte. Lange tijd leek het erop dat hij er niet aan te pas zou komen maar in een schitterende laatste run wist hij met een tijd van 1.32.920 als enige onder de 1:33 min. te duiken. Daarmee was hij zijn teamgenoot Paul di Resta drie tienden te snel af.


Giedo van der Garde


Zondag zullen we zien of de ASM-coureur ook de Masters op zijn naam gaat schrijven. Het is alweer dertien jaar geleden dat Jos Verstappen won en hij deed dat toen ook vanaf pole positie. In 1997 wist Tom Coronel de titel nog op zijn naam te schrijven, daarna heeft er geen Nederlander meer op het hoogste treetje gestaan. De Masters hebben al talloze coureurs op weg naar de Formule 1 geholpen. Voor aanvang van het weekend wou Giedo van der Garde de rol van favoriet niet op zich nemen: "Of ik nu favoriet ben voor de BP Ultimate Masters of Formula 3 weet ik niet, maar ik ga er wel alles aan doen om voor eigen publiek zo goed mogelijk te scoren."

Het begin is alvast gemaakt maar op de eerste startpositie had hij niet direct gerekend: "Dit is echt een heel erg goede prestatie en ik wil het team dan ook bedanken voor het harde werk in afgelopen maanden. In het begin van het F3 seizoen liep het erg moeizaam maar het loopt nu steeds beter. Het was gewoon een geweldige ronde. 's Ochtends had de auto nog veel last van onderstuur maar dat hebben we gelukkig op kunnen lossen."


De Schot Paul di Resta is niet tevreden: "De tweede plaats is de eerste verliezer."


De start van de BP Ultimate Masters of Formula 3 race is zondag om 13:00 uur en gaat over 25 ronden. Vlak daarna (vanaf ca. 14:15 uur) staan diverse demonstraties op het programma en zal ook Jos weer in zijn A1GP auto stappen. Zowel de race als de demo's zijn te bekijken via de live stream die te vinden is op de website van Circuit Park Zandvoort.

Niels Hendrix