scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Het testen op het circuit van Magny Cours verloopt zeer...

Gepubliceerd op 17 juni 1998 door

Het testen op het circuit van Magny Cours verloopt zeer voorspoedig. Zoals vermeld staat het testen met Jos voornamelijk in het teken van kennismaking met de wagen. Veel tijd is gespendeerd aan de hoogte-afstelling van het stuur. Tevens moest er vandaag een motor uitgewisseld worden wat natuurlijk ook tijd kost. Inmiddels heeft Jos vandaag zo'n 30 ronden kunnen rijden en is zeer tevreden over de auto en de motivatie van het team. Ook vanavond is er weer werk aan de winkel want wederom zal een nieuw stoeltje voor Jos worden aangemaakt

Jos heeft uiteindelijk na in totaal 30 ronden een tijd neergezet van 1:20.55 waarbij hij 40 Kg benzine aan boord had. Rubens Barrichello reed na in totaal 52 ronden een tijd van 1:18.71 met 10 Kg benzine aan boord. Onder gelijke omstandigheden (dus beide met 40 Kg benzine) kwam Rubens op 1:20.30, iets sneller dan Jos dus. Net als vandaag zal ook morgen de nadruk liggen op het laten wennen van Jos aan de wagen, alsmede om de wagen zo comfortabel mogelijk te maken. Het stoeltje zal tevens iets lager gepositioneerd worden om zo een betere luchtstroom richting de inlaat boven zijn hoofd te genereren.

Het commentaar van Jos aan het einde van de sessie luidde als volgt: "Al met al ben ik zeer tevreden, zeker als je ziet dat ik onder gelijke omstandigheden nog slechts 0,25 seconde achter de tijd van Rubens zat. Ik moet echter nog wat wennen aan de remmen, maar daar werken we hard aan. Ik ben ook zeer tevreden met de organisatie van Stewart die zeer professioneel overkomt en waar ik met open armen ben ontvangen. Morgen rijden we een soortgelijk programma waarbij we ons nog niet echt gaan richten op snelle rondetijden maar ons concentreren op de gewenning aan de auto."


Pictures by Frits van Eldik

Naast Stewart zijn ook veel andere teams aanwezig op Magny Cours. Uiteindelijk was het Jean Alesi die de snelste ronde tijd neerzette in 1:17.13 gevolgd door Mika Häkkinen (1:17.36), David Coulthard (1:17.53) en Michael Schumacher (1:17.56).

Op de fanclub spektakeldagen die aanstaande zaterdag en zondag, 20 en 21 juni, van 12.00 tot 20.00 uur in en om het Jos Verstappen Kartcenter in Echt worden gehouden zal Jos uiteraard aanwezig zijn om het een en ander te kunnen vertellen over de testsessie bij Stewart. Meer informatie over deze dagen tref je aan in ons bericht van 13 juni jongstleden. Als je problemen hebt met het vervoer dan kun je gebruik maken van de diensten van Jos Verstappen Reizen. Voor Hfl. 30,- vervoeren ze je naar het evenement. Er zijn verschillende opstapplaatsen in het hele land en je komt ongeveer om 12.00 u. in Echt aan. Om 20.00 u. gaan de bussen weer huiswaarts. Bel direct met Jos Verstappen reizen op 010-2802150 om je plaatsje te reserveren.