"> A1GP test debutanten - Verstappen.nl

A1GP test debutanten

Gepubliceerd op 20 juli 2006 door

Enkele debutanten kregen op 17 en 18 juli op het Pembrey circuit in Zuid-Wales de kans om kennis te maken met de A1GP auto. A1 Team Groot-Brittannië liet Oliver Jarvis achter het stuur plaatsnemen. Teambaas John Surtees was tevreden over de debutant, die al bekend was met het circuit door zijn F3 tests aldaar:
"We probeerden geen druk op Oliver te leggen tijdens deze test, die bedoeld was om zijn talent achter stuur te beoordelen. Het is duidelijk dat hij, zoals alle coureurs, erg competitief is. Hij heeft het er goed vanaf gebracht tijdens de test. Oliver's feedback was lovenswaardig, we hebben met opzet enkele wijzigingen aan de auto aangebracht om te zien hoe hij zou reageren en dat deed hij erg goed. Hij heeft een goede basiskennis van de auto gekregen waar hij verder op kan bouwen in toekomstige tests, wellicht al op Silverstone tijdens de officiële A1GP tests eind augustus."


Oliver Jarvis won in 2005 de 'McLaren Autosport BRDC Young Driver of the Year Award'

Oliver Jarvis zelf over zijn debuut: "Deze test was precies wat ik ervan verwachtte en ik wil A1 Team Groot-Brittannië bedanken voor de mogelijkheid om de A1GP auto uit te proberen. Er was een geweldige atmosfeer binnen het team en het is erg professioneel opgezet. Ik was eigenlijk verbaasd hoe goed de auto te besturen was. Het is echt een prettige auto om te rijden. De kunst is om de balans af te stellen en om de set-up naar je eigen stijl aan te passen.
Hopelijk krijg ik nogmaals de kans om met hen te werken en races voor A1 Team Groot-Brittannië te rijden. Dit was een geweldige kans voor me en het is altijd een bonus wanneer je een stap vooruit kan doen om een bolide met meer vermogen te testen. Ik zou graag bij A1GP betrokken zijn, ik vind het een fantastisch concept en het ziet ernaar uit dat het nieuwe seizoen zelfs competitiever kan worden dan vorig jaar."

Ook A1 Team Canada liet enkele coureurs debuteren in de A1GP klasse. James Hinchcliffe reed beide dagen terwijl Kevin Lacroix alleen de tweede in actie kwam, zodat hij op maandag zijn jetlag kon verwerken.
John Surtees, die behalve teambaas van A1 Team Groot-Brittannië ook adviseur is voor A1 Team Canada, zei het volgende: "We probeerden om de coureurs zonder druk te laten rijden maar natuurlijk was de verantwoordelijkheid en druk er wel aangezien ze vanzelfsprekend rivalen zijn. Zowel James als Kevin brachten het er goed vanaf. Natuurlijk had James het voordeel om beide dagen te kunnen rijden in tegenstelling tot Kevin, van wie ik zeker van wou zijn dat hij tijd had om te rusten voordat hij de sprong naar de A1GP auto zou maken.
Gezien Kevin's ervaring deed hij het erg goed; zowel het onder de knie krijgen van de auto als het circuit. Alles was compleet nieuw voor hem maar ik was al direct onder de indruk van zijn gevoel voor de auto.
James demonstreerde onmiddellijk zijn competitiviteit en ik vind dat hij erg goed gepresteerd heeft gedurende de twee dagen. Zijn feedback was indrukwekkend en hij reageerde goed op veranderingen die we aan de auto aanbrachten om hem uit te proberen. Het belangrijkste is dat beide coureurs ervan genoten hebben en ze de test verlieten met een grote glimlach op hun gezicht!"


James Hinchcliffe en Kevin Lacroix bij de tot A1GP Team Canada omgedoopte auto

James Hinchcliffe over zijn test: "Het was een pittige opgave om met een nieuwe auto op een circuit te rijden dat ik nog nooit eerder gezien heb maar het team had een goed plan van aanpak en hun professionaliteit maakte het mij een stuk eenvoudiger. Het grootste verschil was zonder meer dat deze auto meer vermogen heeft dan wat ik gewend ben. Dat samen met de harde compound van de banden betekent dat je echt moet werken voor een goede rondetijd. Pembrey is best een technisch circuit met zijn eigen uitdagingen maar al met al is de A1GP auto een leuke auto om in te rijden!"

Kevin Lacroix reageerde als volgt: "Was de dag maar langer geweest! Er was veel om te leren maar ik had een aantal goede sessies. Ondanks dat ik zo'n 50 ronden gereden heb, had ik er graag meer gereden. De A1GP auto heeft 350pk meer dan de Star Mazda waar ik normaal in race dus het was een groot verschil in vermogen en een uitdaging in de bochten. Ik heb genoten van deze kans en het werken met het team en hopelijk kan dat vaker."

Niels Hendrix