A1GP test op Pembrey

Gepubliceerd op 14 juli 2006 door

Op 17 en 18 juli zal A1 Team Groot-Brittannië op het Pembrey circuit Oliver Jarvis kennis laten maken met de A1GP auto. Darren Manning, die afgelopen seizoen in China zijn debuut maakte, zal de shake-down verrichten en daarna mag Jarvis zijn eerste ronden rijden op het 2,34 km lange circuit, gelegen in Zuid-Wales. Jarvis is de Formule Renault UK kampioen van 2005 en won in datzelfde jaar de 'McLaren Autosport BRDC Young Driver of the Year Award'. Dit jaar rijdt de 22-jarige Jarvis voor Carlin Motorsport in het Britse Formule 3 kampioenschap en vorige maand won hij daar op Mondello (in Ierland) vanaf pole positie zijn eerste race.

John Surtees, teambaas van A1 Team Groot-Brittannië: "Dit is een test om kennis te maken dus er ligt geen druk op Oliver om de hele wereld te verbazen met ongelofelijke rondetijden. We willen met hem testen vanwege de prestaties en het talent dat hij tot nu toe heeft laten zien. We willen een evaluatie doen ter voorbereiding op de officiële A1GP test die in augustus plaats zal vinden. Afhankelijk van de A1GP organisatie en de beschikbaarheid van het materiaal willen we dit programma voortzetten. Pembrey staat bekend als een goed testcircuit vandaar dat we daar naartoe gaan voor deze evaluatie."

Naast A1 Team Groot-Brittannië zal ook A1 Team Canada op dezelfde twee dagen in actie komen. Twee talenten uit Canada, James Hinchcliffe (19 jaar) en Kevin Lacroix (17 jaar), zullen dan voor het eerst achter een A1GP stuur mogen kruipen. Hinchcliffe rijdt voor Forsythe in de Champ Car Atlantic Serie en vierde afgelopen maand zijn eerste overwinning in Portland. In 2004 werd hij tweede in het Formule BMW USA kampioenschap en in 2005 eindigde hij op een derde plaats in het Star Mazda kampioenschap.
Lacroix kent eenzelfde succes; hij werd tweede in het Formule BMW USA kampioenschap in 2005 en rijdt in 2006 niet onverdienstelijk in het Star Mazda kampioenschap.

Niels Hendrix