scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

A1GP auto het snelst bij test

Gepubliceerd op 28 juni 2006 door

Vorige maand werd de A1 Grand Prix bolide op pure snelheid getest tegen enkele van de de meest exclusieve auto's ter wereld. Het mocht geen verrassing heten dat met een tijd van 8,4 seconden van 0 naar 100 mph (161 km/uur) en weer terug naar stilstand, de 550 pk sterke V8 A1GP auto de snelste was.

Het was de eerste keer dat er weer een A1GP auto op Britse bodem reed sinds de openingsrace van het eerste seizoen op Brands Hatch in september 2005. Sindsdien hebben de A1GP auto's zes continenten aangedaan en meer dan 165 duizend kilometers racend doorgebracht. Desondanks presteerde de A1GP auto nog altijd perfect tijdens de test. Naar 60 mph (97 km/uur) nam 3 seconden in beslag, naar 100 mph (161 km/uur) ging in 5 seconden.


De meer dan 1,5 miljoen euro kostende Bugatti moest het afleggen tegen de A1GP auto

De auto die het dichtst in de buurt kwam van de tijd van de A1GP auto, was de Bugatti Veyron. Dit is de meest krachtige en snelste productiewagen ter wereld. Ondanks de 8 liter W16 motor die 1001 pk voort brengt, was de Bugatti Veyron anderhalve seconde langzamer.

Robbie Kerr, coureur voor A1 Team Groot-Brittannië, nam het op tegen dit monster: "Het was geweldig om weer achter het stuur van een A1GP auto te zitten. De laatste keer op Laguna Seca lijkt een eeuwigheid geleden! Ik was vastbesloten om het maximale uit de auto te halen, ondanks de ietwat natte omstandigheden. Ik race nu in de 'World Series by Renault', maar ik kijk alweer uit naar de start van de A1GP serie in de herfst."

Niels Hendrix