scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max kampioen 2006!

Gepubliceerd op 26 juni 2006 door Jo Vleugels

Met nog slechts één kartwedstrijd te gaan, kan Max Verstappen zich weer kampioen in zijn klasse noemen voor dit jaar. Nadat hij vorig jaar ook al kampioen werd, weet Max al een beetje hoe het moet. In een oranje kleurige kart pakte hij de winst in alle drie de manches. Hoewel voetballend Nederland niet erg onder de indruk van dat oranje was, wist Max alle aandacht op de kleur te houden en daarmee werd zondag 25 juni toch een Nederlands kampioenschap gevierd!

Enkel door zich in te schrijven voor de laatste wedstrijd ontvangt hij genoeg punten om niet meer ingehaald te kunnen worden: dus een absoluut kampioenschap voor Max!

Een deel van de overwinningen hoort bij de man die de kart afstelt, onderhoud en de juiste tips geeft, Jos zelf dus. Een tevreden man deze zondag: "Max rijdt heel vloeiend en zeer constant. Als je de rondjes ziet, dan zitten die elke ronde binnen één tiende van een seconde. En qua rijden; Max laat de kart zo licht mogelijk rollen en hij kan zich goed aanpassen aan de omstandigheden. Dat is een goed teken en zeker onder deze warme omstandigheden. Je moet voorzichtig met het materiaal omgaan en toch op de limiet rijden".


Zo trots als een pauw...en terecht!


Het besef heerst ook al een tijdje dat de klasse eigenlijk te licht is voor Max. Maar omdat alle verdere klasses leeftijdgebonden zijn is het voor Max moeilijk om al een stapje hoger te gaan rijden.
Jos: "Ik wil graag met hem een klasse hogerop, maar hij is nu al één van de jongste. Bijna iedereen waar hij tegen rijdt is al ouder. Ik zoek een klasse, die bij hem past. Max traint nu al veel in een Rotax Max Junior kart. In de Mini's gaat het te gemakkelijk. Hij moet ook eens verliezen, dat hoort bij het leerproces. Racen bestaat niet alleen uit winnen, maar ook uit tegenslagen. We zien wel. Voor nu ben ik uiteraard heel trots op hem!"

Uiteraard feliciteren wij Max -waarschijnlijk in naam van alle Jos Verstappen fans- hier van harte met zijn kampioenschap!

Jo Vleugels