scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Stewart Grand Prix is het eerste F1 team dat zijn...

Gepubliceerd op 10 december 1996 door Bas Winckels

Stewart Grand Prix is het eerste F1 team dat zijn 1997 Formule 1 auto presenteert. De Stewart Ford SF1, wit met stukjes Stewart ruit, is vandaag op een drukbezochte persconferentie in London gepresenteerd door teamchef Paul Stewart en vader Jackie Stewart. Stewart kondigde ook de komst van nieuwe sponsors aan en heeft nu een totaal budget van 15 miljoen Engelse ponden. Hiervan is 6 miljoen gebruikt voor het opzetten van het nieuwe team. De auto leek behoorlijk conventioneel van opzet op het enkele bevestigingspunt na van de onderkant van de voorophanging. Ford heeft bij de ontwikkeling niet alleen geholpen door het leveren van een motor maar ook met het ontwikkelen van de aerodynamica, electronica en het chassis.

Dit jaar wordt de auto eventjes getest in Engeland. Vroeg in het nieuwe jaar start het testprogramma op circuits in Zuid-Europa. De vertraging komt doordat TWR Arrows voor dit jaar nog het exclusieve gebruiksrecht heeft op Bridgestone banden. Paul Stewart verklaarde verder dat deze auto volgens hem de eerste is die volledig is ontworpen en gebouwd met behulp van de computer.

Om teleurstellingen te voorkomen willen we erop wijzen dat, in tegenstelling tot wat de organisatoren eerder beweerden, Jos NIET zal verschijnen op de beurs "Auto & Motor Salon", die in Ahoy Rotterdam wordt gehouden van 20 t/m 22 december.