F1 commissie nieuwe structuur

Gepubliceerd op 31 mei 2006 door Jo Vleugels

De F1 commissie is het orgaan dat alle wijzigingen op het gebied van technische en sportieve reglementen bekijkt en goedkeurt. Na goedkeuring wordt het dan bij de World Motor Sport Council ingediend, die hun fiat moeten geven. Deze laatste keuren een beslissing van de F1 commissie overigens zelden af.
Het is dus heel belangrijk om zitting te hebben in de F1 commissie, anders kun je helemaal niet mee beslissen. Tot nu toe had elk team er zitting in, aangevuld met de FIA en de FOM, alle promotors van de circuits, een aantal grote sponsoren, bandenleveranciers en motorenleveranciers.
Inderdaad werden beslissingen vaak pas na langdurige ruzies genomen, vooral omdat er zoveel partijen bij betrokken waren.

Dat is per 2008 helemaal gewijzigd. Er is een nieuwe structuur overeen gekomen die stelt dat er in de F1 commissie slecht zes teams aanwezig zijn, de FIA, de FOM en vijf promotors van circuits. Dat wil dus zeggen als de promotors samen met de FIA en de FOM iets aannemen, hebben ze meteen de meerderheid, ook al is elk team tegen. Bij het tekenen van de nieuwe contracten is door de teams echter weer een slimmigheidje van de FIA over het hoofd gezien: de zes teams worden niet op basis van prestatie gekozen, maar op afkomst van de teambaas. Zes landen mogen een afgevaardigde leveren. Tot op heden zijn er zeven landen:
Engeland: McLaren, Williams and Prodrive
Italië: Ferrari and Toro Rosso
Japan: Honda, Toyota and Super Aguri
Frankrijk: Renault
Duitsland: BMW
Rusland: Midland F1
Oostenrijk: Red Bull Racing

Het vreemde van deze constructie is dat Ron Dennis met McLaren waarschijnlijk buiten spel wordt gezet. Aan Williams de eer om in de commissie zitting te nemen voor Engeland volgens Autosport.com. Max Mosley wil nog geen definitief uitsluitsel geven. Ook Toyota is er niet bij, die moeten Honda voor laten gaan.
Uiteraard zullen hier nog de nodige protesten op volgen. Met deze wijze van kiezen is het immers zo dat een eventueel nieuw Nederlands team meer kans heeft om in de F1 commissie zitting te nemen, dan McLaren. Niet om een waardeoordeel over een Nederlands team te geven, maar iedereen zal inzien dat McLaren dan toch meer rechten zou hebben.

De F1 commissie voor 2008 moet echter al snel bij elkaar komen omdat de reglementen nu al gemaakt worden. Het is dus geen lange termijn planning.

Jo Vleugels