A1GP verzekerd van goede financiële toekomst

Gepubliceerd op 25 mei 2006 door

Het succesvolle eerste seizoen van A1 Grand Prix heeft de interesse gewekt bij grote investeerders uit Londen. Zij hebben zich dan ook verbonden aan de serie en zullen voor de volledige financiering gaan zorgen. Daarmee is een gezonde financiële toekomst voor de World Cup of Motorsport verzekerd.

A1GP heeft Nomura gecontracteerd om zorg te dragen voor voldoende financiering om een introductie op de beurs te kunnen maken zodat de groei van de serie de komende jaren gesubsidieerd kan worden. RAB Capital, een toonaangevende investeringsmaatschappij uit Londen, treedt samen met enkele andere financiële instellingen op als hoofdinvesteerder. Middels verschillende soorten aandelen zorgen zij voor voldoende kapitaal zodat A1 Grand Prix in de komende maanden een beursgang kan maken.
Door deze financiering kan A1GP aan de sponsors, toeleveranciers, promotors en nationale A1 teams een langdurige samenwerking bieden.


De Zuid-Afrikaanse zakenman Tony Teixeira

Tony Teixeira, vice-voorzitter en mede oprichter van A1GP, is er verheugd mee: "Sinds de oprichting van A1GP in maart 2004 is de serie alleen maar gegroeid. Het doet me deugd dat na een sterk eerste seizoen, A1GP hoog aangeschreven investeerders heeft aangetrokken. Verzekerd van die steun kan de serie naar een hoger niveau gebracht worden. Met A1 Grand Prix hebben we een uniek en vernieuwend product, iets dat door RAB Capital en Nomura erkend wordt. Ik wil alle betrokken partijen bedanken voor hun steun en zie uit naar een stralende toekomst voor A1GP. "

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de kalender voor het seizoen 2006/2007 en de bekendmaking ervan wordt binnenkort verwacht. De populariteit van de A1GP serie valt mede af te lezen uit de kaartverkoop voor de eerste race van het nieuwe seizoen. De tribuneplaatsen voor de A1GP race op Zandvoort op 1 oktober 2006 waren binnen slechts vijf dagen uitverkocht. Duinkaarten zijn via de officiële A1GP site wel nog te krijgen.

Niels Hendrix