"> Racing for Holland heeft team compleet - Verstappen.nl

Racing for Holland heeft team compleet

Gepubliceerd op 14 mei 2006 door Jo Vleugels

Vandaag maakte Racing for Holland de derde rijder voor het team bekend. Naast Alex Yoong en Jan Lammers zal de Zweedse Le Mans winnaar en ex Ferrari en McLaren Formule 1 coureur Stefan Johansson deelnemen aan de 74e editie van de 24 uur race van Le Mans.

Stefan Johansson: " Ik ken Jan al heel lang, we hebben vele malen samen en tegen elkaar gereden, zowel als coureurs en als teameigenaars. We zaten altijd redelijk op één lijn wat betreft onze opvattingen en ideeën. Dit is weer een nieuwe ervaring voor ons beiden en hartstikke leuk. We schatten Alex Yoong beiden hoog in en hebben dus een sterk team. Le Mans is een fantastisch evenement en met meer dan 300.000 toeschouwers is de sfeer fenomenaal. Je kan de race historie in de hele stad voelen en ruiken.
Stefan Johansson


"Als je hem eenmaal een keer gewonnen hebt dan blijf het aantrekken en wil je meer, dat geld ook voor Stefan. Met name het voetbalthema sprak hem aan, veel van z'n relaties hebben al gereageerd met de aanschaf van een bal want ze zien het gewoon als een soort kunstwerk wat straks als uniek de geschiedenis in gaat, daar wil je dan als raceliefhebber en ondernemer gewoon aan meedoen. In Zweden hebben ze ook wel wat met voetbal natuurlijk, en terwijl onze nationale teams zich de longen uit het lijf lopen op het gras, rijden wij ons het licht uit de ogen op het asfalt. Samen met Alex lijkt het erop dat we nu alle ingrediënten hebben, Dome, Judd en Xtrac hebben allen een fantastische staat van dienst en we hopen dat dit ons geluksjaar zal worden", aldus coureur en teameigenaar Jan Lammers.

Alex Yoong: Ik ben erg blij om te horen dat Stefan onze 3e rijder is. Als kind volgde ik zijn prestaties bij Ferrari en McLaren al en om samen met hem te rijden op Le Mans is echt super cool! Helemaal omdat dit mijn eerste Le Mans is en het een perfecte gelegenheid is om mee te liften met zoveel ervaring!

Racing for Holland zal deelnemen met startnummer 14, het beroemde nummer van de legendarische Johan Cruyff. Een speciale plaats rond de cockpit van de Dome S101 Hb is gereserveerd voor de Johan Cruyff Foundation. We zullen deze aan de hoogste bieder verkopen en het geld gaat direct naar de JCF.

Jo Vleugels