scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Er gaan sterke geruchten dat Ricardo Rosset in Canada voorlopig...

Gepubliceerd op 09 juni 1998 door

Er gaan sterke geruchten dat Ricardo Rosset in Canada voorlopig zijn laatste Grand Prix gereden heeft. Het lijkt er op dat Craig Pollock toch kiest voor een snellere rijder om zodoende mogelijk wat prijzengeld in de wacht te slepen. Rosset zou vervangen worden door de Deen Tom Kristensen die deze week al voor Tyrrell zou gaan testen. Kristensen maakte in de winterperiode al de nodige indruk toen hij voor Minardi testte. De positie van Jan Magnussen bij Stewart lijkt daarentegen redelijk veilig. Zolang Magnussen zich kan meten met Barrichello is zijn positie volgens de teamleiding van Stewart niet in gevaar.

Het nieuwe BAR team zal waarschijnlijk weinig problemen ondervinden met de naamsverandering van Tyrrell naar British American Racing. Door de nieuwe Concorde overeenkomst die dit weekend door alle teams behalve Sauber is ondertekend, is nu nog maar 70 procent van de stemmen nodig voor een goedkeuring. Voorheen moest er een unaniem accoord zijn van de teams. Het nieuwe team zal op 8 juli de nieuwe fabriek in gebruik nemen en tegen die tijd zal ook de motorpartner (naar verwachting Mecachrome) definitief bekend zijn.

Over nieuwe teams gesproken: zoals bekend bereidt Honda een come back naar de Formule 1 voor. Hiervoor hebben de Japanners een overeenkomst met chassisbouwer Dallara gesloten. De auto zou in 1999 al ingezet moeten worden. Dit is een jaar eerder dan oorspronkelijk de bedoeling was. Mogelijk wil Honda hiermee een maximale voorsprong nemen op Toyota die ook met Formule 1 plannen rondlopen. Het plan van Honda is om het eerste jaar met een Dallara chassis te rijden om daarna over te stappen op een eigen ontwerp. Het team zal naar alle waarschijnlijkheid geleid worden door Satoru Nakajima. De Japanse ex-Formule 1 coureur is momenteel partner van het Tyrrell team en leidt in Japan al fabrieksteams van Honda in de Formule Nippon en het GT kampioenschap (met Tom Coronel als rijder).