"> Unser Jr. rijdt voor A1 Team VS de Indy 500 - Verstappen.nl

Unser Jr. rijdt voor A1 Team VS de Indy 500

Gepubliceerd op 03 mei 2006 door

Al Unser Jr., tweevoudig winnaar van de Indianapolis 500, zal voor A1 Team Verenigde Staten aan de start staan op 28 mei. Teameigenaar van A1 Team VS, Rick Weidinger, heeft samen met Dennis Reinbold en Robbie Duhl een van een Honda krachtbron voorzien Dalara chassis ingeschreven voor de Indy 500.

"Wat een geweldige manier om met twee van de meest gerespecteerde namen binnen de Amerikaanse open wiel raceklasse de deelname van de Verenigde Staten in A1 Grand Prix onder de aandacht te brengen", vertelt Weidinger, voormalig eigenaar van een Indy Racing Team. "De mogelijkheid om A1 Team VS op een Amerikaans evenement zoals de Indy 500 te promoten met een Amerikaanse coureur als Al is ongekend."


Tijdens de Indy 500 zal er met de 'We the people' kleurstelling gereden worden

De inmiddels 44-jarige 'Little Al' won in 1992 en 1994 de Indianapolis 500. In 2004 hing hij zijn helm aan de wilgen maar nu gaat hij dus alsnog zijn achttiende Indy 500 rijden. "De Indy 500 is mijn ware liefde", aldus Unser. "Zoals je weet, ben ik er een tijd tussenuit geweest en het was mooi om van mijn familie te kunnen genieten. Ik ben weer opgeladen en zie ernaar uit om weer de baan op te gaan en te racen."

Misschien zullen er zelfs twee door A1 Team VS gesteunde auto's aan de start van de Indy 500 verschijnen. "We bekijken de mogelijkheden voor de deelname van een tweede auto", legt Dennis Reinbold van Dreyer & Reinbold Racing uit. "We kunnen echt niet méér tevreden zijn met de deelname van Rick en de manier waarop dit project tot stand is gekomen. We zijn erg trots op de inspanningen van A1 Team VS."

Niels Hendrix